Ayasofya'daki tarihi kapağı kırdılar, içine ayakkabı koydular!

Bir süre önce ibadetlere açılan tarihi Ayasofya'daki su haznesinin zarar görmesi tepki çekti. Sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafta su haznesinin kapağının kırıldığı ve içine ayakkabı koyulduğu görülüyor.

GÜNDEM 09.05.2022, 18:53 09.05.2022, 19:08 Hakan Öksüz
Ayasofya'daki tarihi kapağı kırdılar, içine ayakkabı koydular!

Daha önce müze olarak kullanılan Ayasofya, uzun yıllar süren tartışmaların neticesinde cami olarak kullanılmaya başlanmıştı. Ayasofya'nın ibadetlere açılması bir kesimi mutlu etmiş, başka bir kesim ise bu uygulamanın tarihi esere zarar vereceğini belirtmiş ve karşı çıkmıştı.

Daha önce de İmparatorluk Kapısı parçalanmıştı

Bir süredir cami olarak kullanılan tarihi Ayasofya'nın belli bölümlerinde deformasyon meydana geldiği tespit edilmişti. İmparatorluk Kapısı’nın parçalanması, sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Bazı kişiler sevap işlediğini düşünerek kapıdan parça koparıp ağzına atıyor." demişti.

"Kapağı kırdılar, içine ayakkabı koydular"

İmparatorluk Kapısı'ndan parçaların koparılmasından sonra şimdi de tarihi su haznesinin zarar gördüğü kaydedildi. Su haznesinin kapağının kırıldığı ve içine ayakkabı koyulduğunu gösteren bir fotoğraf, sosyal medyada gündeme oturdu. 

"Ayasofya, yeniden müze olmalı"

Pek çok sosyal medya kullanıcısı, bilinçsiz kişilerin eylemleri nedeniyle tarihi Ayasofya'nın zarar gördüğünü belirtti. Ayasofya'nın yeniden müze olması gerektiğini belirten kullanıcılar, bu görüntülerin Türk milleti adına utanç verici olduğunu yineledi.

Yorumlar (0)