Ayasofya’nın gizemli parşömenleri hakkında soruşturma başlatıldı 

Ayasofya Camii’nde mermer blok içerisine konulmuş 5 parça yazılı parşömen bulundu. Tarihi eser niteliğinde olan bu kağıtlar hakkında soruşturma başlatıldı. 

GÜNDEM 26.11.2021, 14:48 27.11.2021, 16:09
Ayasofya’nın gizemli parşömenleri hakkında soruşturma başlatıldı 

Ayasofya Camii’nde namaz kılan cemaat, mermer bloktaki bir taşın yerinden çıktığını gördü. Taşın düzeltilmesi için yetkililere haber verdiklerinde ise hiç tahmin edilemeyen bir durumla karşı karşıya kalında.  

Yetkililer, mermer bloğu kaydırdıklarında, içerisinde bir poşet buldu. Poşetin içinden ise 5 parça parşömen kağıt çıktı.  



İlginç resimler çizilmiş kağıtlar ilgi uyandırdı 

Parşömen kağıdı inceleyen yetkililer, ilgin çizimler ve anlaşılamayan yazılarla karşılaştı. Bunun üzerine Ayasofya Camii’ne polis ekipleri çağırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, durumu incelemesi için ilgili savcıyı çağırdı. Savcı, bu kağıtların bir tarihi eser olup olmadığını ve üzerindeki yazıların anlamının araştırılması için İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün incelemelerde bulunmasını istedi. 

Rulo halinde mermer blok içerisine saklanan parşömenler polis tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne götürüldü. Ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. 



Yorumlar (0)