Akar: Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde

Teröristlerin özellikte son dönemde büyük bir korku içinde olduklarını vurgulayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘korkunun dağları sardığına’ işaret etti.

GÜNDEM 03.04.2021, 17:07 04.04.2021, 13:58
Akar: Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde

Sınır hattında ve sınır ötesinde görev yapan birliklerin komutanlarıyla video konferans yöntemiyle görüşme yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK’nın vazifesinin, son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadeleye devam etmek olduğunu ifade etti.

Akar, TSK’nın yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, TSK’nın kış şartlarına rağmen verilen her görevi başarıyla yaptığını belirtti.

‘İleride savunma’ anlayışı

‘İleride savunma’ anlayışının önemine dikkat çeken Akar, sınır güvenliği için bu anlayışın gerekliliğini belirtti.

İstihbarat raporlarında, teröristlerin Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissettiği bilgisinin olduğunu söyleyen Akar, “Bu sonuna kadar devam edecek. Taarruz anlayışıyla operasyonlar devam edecek” dedi.

‘Korku bütün dağları sardı’

Irak’ın kuzeyinde terör odaklarının toplandığını belirten Akar, “Sincar’da, Mahmur’da toplandılar. Bunlar için gerekenin yapılmasını bekliyoruz. Bölgeyi takip ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

Korkunun bütün dağları sardığını ifade eden ve teröristlerin kaçacak hiçbir yeri kalmadığını ifade eden Akar, “Büyük korku içindeler. 2 gün aynı yerde kalamıyorlar. Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

‘Yunan tarafında provokatif eylem’

Doğu Akdeniz başta olmak üzere Ege’deki gelişmeleri değerlendiren Akar, “Makul ve mantıklı politikaları yürütmeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yunan tarafının provokatif eylemler içerisinde olduğunu ifade eden Akar, “Bu eylemler gerilimi yükseltiyor” açıklamasında bulundu.

‘Gerekli katkıları yapıyoruz’

Birleşmiş Milletler ve NATO gibi kurumlarla Türkiye’nin uyum içinde çalıştığını ifade eden Akar, “istikrar ve barış için gerekli katkıları yapıyoruz. Yunanlı komşularımız ise bu hukuku aşındırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)