AK Parti'de kongre heyecanı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni A takımı bugün belli olacak

AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde olağanüstü kongreye gidiyor. Ankara Spor Salonu'nda bugün yapılacak olan kongrede parti yönetimi yeniden belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yeni A takımını kuracak. Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iç ve dış siyasete ilişkin önemli mesajlar da vermesi bekleniyor.

GÜNDEM 07.10.2023, 10:23 07.10.2023, 12:04
AK Parti'de kongre heyecanı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni A takımı bugün belli olacak

Ak Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Kongrenin teması ise "Türkiye Yüzyılı" olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongrede önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Dillerde iki slogan var

AK Parti MKYK'sının yenilenmesinin beklendiği olağanüstü kongrede slogan olarak “Cumhuriyet'in Yüz Akı Türkiye'nin Ortak Aklı" ve "Türkiye Yüzyılı İçin Hep Yeni Hep İleri" cümleleri seçildi.

A takımı belirlenecek

Dünya ülkelerinin de yakından takip edeceği kongrede AK Parti'yi yerel seçimlere taşıyacak olan isimler belirlenecek. AK Parti'nin A Takımı'nın belirlenmesi ile birlikte yerel seçim çalışmalarına da start verilecek.

Dünyanın gözü kulağı Erdoğan’ın mesajlarında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrede yapacağı konuşma ise büyük önem arz ediyor. Türk dünyasının gözü kulağı bugün ki kongrede verilecek mesajlarda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonunu yansıtacak bir konuşma gerçekleştirmesi beklenirken, Erdoğan'ın mesajlarının yalnızca Türkiye için değil, tüm Türk coğrafyası için de ayrıca önemli olacak. Erdoğan'ın konuşmasında hem dış hem iç politikaya yönelik açıklamalar yapması bekleniyor.

250 kişilik liste 75 kişiye indi

Kongre öncesi geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) için kurmayları tarafından hazırlanan 250 kişilik taslak listedeki isim sayısı ise 75'e indirdi. Taslak listenin oluşturulması kapsamında yasama, yürütme ile parti dengesinin gözetildiği vurgulanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlık ve 3 dönem kuralı nedeni ile milletvekilliği görevi alamayan kurmaylarını parti yönetim teşkilatından değerlendireceği ifade ediliyor.

Siyasi partililere davet gönderildi

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için Türkiye'deki birçok siyasi partiye de davet gönderildi. Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den on binlerce partilinin katılması beklenen kongre için MHP, CHP, İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi, DSP, Anavatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Vatan Partisi, Demokrat Parti ve HÜDA-PAR da davet edildi.

Güvenlik tedbirleri en üst seviyede

Binlerce kişinin katılacağı AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için başkent Ankara’da yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre kongre nedeni ile birçok yol trafiğe kapatıldı.

AK Parti’de kongre heyecanı

AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde basın mensuplarına açıklama yapan partililer, merak edilen soruları yanıtladı ve çalışmalarına yönelik bilgi verdi.

Usta: Emekli maaşlarına düzenleme getireceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Usta, ‘‘Emeklilerin maaşları ile ilgili bazı beklentileri var. Bu kapsamda çalışmalar yapılıyor. Bu teknik bir çalışma ile alakalı. Süreyle ilgili herhangi bir şey söylemem yanlış olur fakat iyi bir düzenleme getireceğiz. Bu konuda önemli olan emekli vatandaşın alım gücünü artırmak.

‘‘Cumhurbaşkanımızın bugünkü mesajları çok önemli’’

‘‘Bu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın inisiyatifinde olan bir karardır. Bugünkü konuşma bu yüzden her açıdan çok önemli. Muhalefet kanadı hep bir değişimden bahsediliyor fakat onu bile yapmakta zorlanıyorlar. Cumhurbaşkanımızın bugün vereceği çok önemli mesajlar var. Bu her açıdan önemli bir konuşma olacak'' ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ: Önümüzdeki 5 yılın planlaması hazır

Kongrede gazetecilerin soruların yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, önemli açıklamalar yaptı. Dağ, ‘‘Kongre'nin kendisi zaten bir mesaj. Olağan kongre sürecine başladıktan bir buçuk yıl sonra büyük kongre dönemi gelmiş oluyor. Önümüzdeki 5 yılın planlamasını hazırladık. O adımlar nedir diye sorarsanız, Cumhurbaşkanımız Mayıs seçimini kazanarak kabineyi belirlemesi, ilçe başkanlarımızın değişmesi.

Aksa Operasyonu

Biz İsrail'le ilişkilerimiz iyi olduğunda da diplomatik ilişkilerimiz koptuğunda da hep aynı şeyi savunduk. Bölgedeki istikrarın korunmaya devam etmesi. Bölgedeki istikrar her iki devletle sağlanır. Bölgenin istikrara çok ihtiyacı var. Filistin konusunda bunlar dikkate alınmalı'' dedi.

Tekin: Öğretmenlik için mülakat sistemi gerekli

Kongre heyecanının yaşandığı Ankara Spor Salonu’nda basın mensuplarına açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in gündemi ise öğretmen mülakatları vardı. Mülakatlara ilişkin açıklama yapan Bakan Tekin, ‘‘Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri kapsamında mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam etmesi gerektiğini söylüyor. Ben de en önemli meslek öğretmenliktir diye vurguluyorum. Öğretmenliği çok kutsal bir meslek olarak nitelendiriyorum. Mülakatın öğretmenlik mesleği için şart olması gerektiğini düşüyorum. Yeni mülakat sisteminde torpil olmayacak, kimse kimseyi tanımayacak, bilmeyecek. Hala endişesi olanların da varsa önerileri dahil edelim dedik. Ben öğretmenlik mesleğini önemsiyorum’’ şeklinde konuştu.

Bakan Kacır: Türkiye artık oyun kuran bir ülke

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih, kongredeki açıklamalarında terörle mücadele vurgusu yaptı. Bu kapsamda basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kacır, Türkiye, terörle mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarına büyük bir kararlılıkla devam edecek. Ülkede güven ve huzuru hakim kılmak amacıyla canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Terörle mücadeleyi başka devletlerden talep edilen sistemler ile değil kendi geliştirdiğimiz yerli ve milli savunma sistemleri ile yapıyoruz. Sınır ötesi harekatlarda ise milli savunma sistemlerimiz kahraman Mehmetçiği müdafaa ediyor. Türkiye'nin bu konudaki mücadelesi son terörist pişman edilene dek devam edecektir. Biz kendi kararlarını kendi veren bir ülkeyiz. Türkiye oyun kuran, oyun bozan bir ülkedir. 85 milyon vatandaşın güveni için ne gerekiyor ise onu yapacağız.

"Ne kadar istersek o kadar SİHA üretiriz"

Bizim odağımızda terörle mücadele konusu var. Biz bu mücadele çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. SİHA dediğimiz şey bir robot uçaktır. Kaynağı ise bizdedir, ne kadar istersek o kadar SİHA üretiriz. Hedefimizin teröristler olduğunu bütün dünyaya ilan ettik. Biz harekatın sonucuna odaklanmış durumdayız. Bu konuda da inşallah en etkin şekilde alacağımız hareketle tüm paydaşlar el birliği ile gerçekleştiriyor. Milletimizin geleceğine yönelik kast eden hiçbir güce asla seyirci kalmayız. Bu noktada Türkiye adımlarını atıyor, atmaya da devam edecek.

‘‘Türkiye son 20 yılda atılan adımların meyvelerini alacak’’

Türkiye onlarca Togg'u üretebilecek bir kabiliyete sahip. Türkiye yalnızca savunma sanayinde değil sivil alanlarda da girişimlerini başarılı bir şekilde ortaya koyacak seviyesindedir. Türkiye'nin teknoloji üssünde ben bir açılış gerçekleştirdim. Burası Togg'un akıllı kameralarını üreten yerdi. Türkiye, önümüzdeki dönemde bu girişimiyle pek çok dünya markasına kamera ihraç edecek. 5G projelerinde milli projeler ortaya çıkarabileceğiz. Türkiye önümüzdeki dönemde raylı sistemlerde de yüksek hızlı trenleri kabiliyetine ekleyecektir.

Son 20 yıl içinde atılan tüm adımlar önümüzdeki dönemlerde meyvelerini vermeye başlayacak. Tüm sektörlerde hızlı bir yükselişin başlaması kapsamında üstümüze düşeni yapmaya hazırız’’ şeklinde konuştu.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar (0)