Acı haber! İlayda'nın cesedi bulundu

Düzce'de sele kapılan 7 yaşındaki İlayda Sinem Kaplan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

GÜNDEM 28.07.2019, 15:39 28.07.2019, 15:46
Acı haber! İlayda'nın cesedi bulundu

Şiddetli yağışlar sonrası su baskını ve heyelan yaşanan Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyüne 1 kilometre uzaklıkta çocuk cesedi bulundu.

Yağışlar sonrası su baskını ve heyelan yaşanan Düzce'de kayıp 2 çocuğun bulunması için yürütülen çalışmalar kapsamında sabahın ilk ışıklarından itibaren çalışmalara başlayan arama kurtarma ekipleri, Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyüne 1 kilometre uzaklıkta bir çocuk cesedine ulaştı.

Arama kurtarma ekipleri, cesedi bulunduğu yerden çıkarabilmek için çalışma yürütüyor.

Su baskını ve toprak kaymasının oluştuğu bölgede 17 ve 18 Temmuz'da etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve toprak kayması meydana gelmişti.

Heyelan ve sel baskınlarının oldğu bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile helikopterlerin desteğinde köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişi hakkında kayıp ihbarı alınmıştı.

O günden bu yana yürütülen arama kurtarma çalışmalarında cesedine ulaşılanların isimleri şöyle:
-19 Temmuz'da Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında Fatma Töngel'in,
-21 Temmuz'da Uğurlu köyünün 200 metre yakınındaki bataklık bölgede Cengiz Töngel'in,
-22 Temmuz'da Uğurlu köyünde ikizlerden 7 yaşındaki Sanem Kaplan'ın,
-23 Temmuz'da da Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyünde anne Nilgün Kaplan ile 9 yaşındaki kızı Funda Kaplan'ın cesedi bulunmuştu.

7 yaşındaki İlayda Sinem Kaplan'ın cesedine ulaşılmasıyla, bölgede kayıp ihbarı yapılan 3 yaşındaki çocuğun bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0)