Düzce'de felaket! Birinin cesedi bulundu

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde meydana gelen sel felâketinde kaybolan 7 kişiden birinin cesedine ulaşıldı.

YAŞAM 19.07.2019, 14:20 19.07.2019, 16:06
Düzce'de felaket! Birinin cesedi bulundu

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde meydana gelen sel felâketinde kaybolan 7 kişiden birinin cesedine denizde ulaşıldı. Cesedin 42 yaşındaki Fatma Töngel'e ait olduğu belirlendi. 

Kayıp 6 kişiyi arama ve kurtarma çalışmalarının da devam ettiği kaydedildi. 

Düzce Valiliği, selin ardından yapılan çalışmalara ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Düzce il genelinde 17 Temmuz tarihinde başlayan yağışlar nedeniyle Akçakoca, Gölyaka ve Cumayeri ilçeleri ile bağlı köylerde sel, su baskını ve heyelanlar meydana gelmiştir. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan toplam 5 adet helikopter ile Sakarya ve Zonguldak il AFAD ile Jandarma Arama Kurtarma personelleri bölgeye sevk edilmiştir. Hasar ve zarar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde, akşam saatlerinde Akçakoca ilçesi Esmahanım köyünden 6 kişinin kayıp olduğu anlaşılmış olup, arama çalışmalarına devam edilmektedir."

"219 kişi mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldı"

Çalışmalar kapsamında 219 kişinin kurtarıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan afet nedeniyle acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Başkanlığımızca 500 bin TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Yürütülmekte olan çalışmalar çerçevesinde Cumayeri ve Akçakoca ilçelerine bağlı köylerden toplam 219 vatandaşımız mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılarak güvenli alanlara sevk edilmiştir. Cumayeri Akçakoca ve Gölyaka ilçe merkez ve köylerinde toplam 24 yerleşim birimi etkilenmiş ve elektrik kesintileri meydana gelmiştir. Ekiplerce onarım çalışmaları devam etmektedir. Sel ve su baskınlarından etkilenen 135 vatandaşımız için barınma yerleri öğrenci yurdu içerisinde tahsis edilmiş, 50 vatandaşımız yakınlarının yanına yerleştirilmiştir. Türk Kızılay’ı tarafından bin 500 kişilik gıda dağıtımı gerçekleştirilmiştir."

"Akçakoca ilçesinde 84,7 kilo yağış düştü"

Açıklamada, kayıp kişilerden 4'ünün çocuk olduğu ifade edilerek, şu bilgiler paylaşıldı:

“Yağışlar nedeniyle Akçakoca ilçesinde 84,7 kilo, Cumayeri ilçesinde 75 kilo, Çilimli ilçesinde 72 kilo ve Kardüz Yaylasına 161,7 kilo yağış düşmüştür. Haberleşme hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 1 mobil baz istasyonu kurulmuştur. Akşam saatlerinde Akçakoca Esmahanım köyünden 4 çocuk, 2 kadın ve 1 erkek kayıp olduğu anlaşılmış olup arama çalışmalarına devam edilmektedir. Çalışmalara destek vermek amacıyla Sakarya AFAD’dan 12 personel ve 3 köpek, Bursa AFAD’dan 11 personel ve 1 köpek ile 3 helikopter ve 1 uçak ile havadan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca kıyı ve denizden arama çalışmaları desteklenecektir. Yerel koordinasyon amacıyla AFAD mobil koordinasyon aracı Akçakoca merkezde görevlendirilmiştir. Ayrıca diğer tüm çalışmaları yürütmek üzere sahada 205 personel, 30 araç, 8x8 araç 6 köpek faaliyetleri yürütmektedir.”

Yorumlar (0)