4 terörist etkisizleştirildi!

Barış Pınarı Harekât bölgesinde 1 terörist etkisizleştirildi. Öte yandan, Irak'ın kuzeyinde ise 3 terörist etkisizleştirildi. 

GÜNDEM 16.12.2020, 10:59 17.12.2020, 09:24
4 terörist etkisizleştirildi!

Barış Pınarı Harekât bölgesinde bir PKK/YPG'li teröristin saldırı teşebbüsünde bulunduğu ve söz konusu teröristin etkisizleştirildiği bildirildi.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Zap bölgesinde ise saldırı hazırlığı yapan 3 PKK'lı teröristin gözetleme ve keşif araçlarıyla belirlendiği ve söz konusu teröristlerin etkisizleştirildiği ifade edildi. 

Bakan Akar açıklama yapmıştı 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 10 Aralık günü yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde süren operasyonlara değinmişti. Bakan Akar, terör örgütü PKK'ya karşı operasyonların aralıksız şekilde sürdüğünü ifade etmişti. Akar, son bir ay içerisinde 28 operasyon gerçekleştirildiğini belirterek, söz konusu operasyonlardan 21'inin orta çaplı, 7'sinin ise büyük çaplı olduğuna dikkat çekmişti. 

Barış Pınarı Harekâtı

Suriye'nin kuzeyinde bulunan teröristleri etkisizleştirmeyi ve sınırlarında güvenliği tesis etmeyi hedefleyen Türkiye, 9 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekâtı'nı başlatmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu (SMO), DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütlerine karşı harekete geçmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ilk gün Fırat'ın doğusunda bulunan topraklara girmişti. Barış Pınarı Harekâtı'nın ikinci gününde ise Suriye Milli Ordusu (SMO),  Tel Abyad'a ve Rasulayn'a giriş yapmıştı.

Barış Pınarı Harekâtı'nın dördüncü gününde Rasulayn ilçe merkezi, ertesi gün ise Tel Abyad ilçesi terör örgütlerinden arındırılmıştı. Suriye Milli Ordusu (SMO), Barış Pınarı Harekâtı'nın dördüncü gününde M4 kara yoluna ulaşmıştı. Söz konusu harekât kapsamında 600 civarında yerleşim bölgesi terör örgütlerinden temizlenmişti. 
 

Yorumlar (0)