EYT’liler maaşlarını ne zaman alacak? AK Partili Akbaşoğlu açıkladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından merak edilen “Maaşlar ne zaman alınacak” soruna yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Mart ayı itibariyle maaşlar ödenecektir” dedi.

EMEK-SENDİKA 17.01.2023, 13:27
EYT’liler maaşlarını ne zaman alacak? AK Partili Akbaşoğlu açıkladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu ile ilgili dikkatler Meclis'e çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan düzenlemeyi barındıran kanun teklifinin, Meclis Başkanlığı'na gönderilmesi bekleniyor. Birçok kişinin meraklı bekleyişi devam ederken konu ile ilgili bilgilendirme AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan yapıldı.

“Şu an bir süreç içerisindeyiz”

Bakanlık tarafından teknik işlemlerin tamamlamasının sonrasında düzenlemenin kanun teklifi durumuna getirilmesine dair çalışmaların sürdüğünü aktaran Akbaşoğlu, "Şu an bir süreç içerisindeyiz. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinin ardından EYT teklifini büyük bir olasılıkla önümüzdeki haftalarda Meclise götüreceğiz. Öte yandan EYT’li kardeşlerimizin mart ayında maaşlarını alacağını ifade etmek isterim" dedi.

“Seçim güncellemesi”

Seçim tarihiyle alakalı tartışmaları da değerlendiren Akbaşoğlu, “Tarihin daha öne çekilmesini bir erken seçim değil seçim güncellemesi şeklinde görmeliyiz. Mayıs ayı seçim için en uygun tarih aralığı olacaktır. 7 Mayıs 14 Mayıs veya 21 Mayıs tarihlerinde yapılabilir." diye konuştu.

Yorumlar (0)