Aile itiraz etti: Pınar Gültekin davası yeniden görülecek

Pınar Gültekin'in öldüren Cemal Metin Avcı hakkında verilen 23 sene hapis cezası birçok kesimden tepkilere sebep olmuştu. Dava ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve yeniden yargılama kararı verildi.

GÜNDEM 17.01.2023, 14:07
Aile itiraz etti: Pınar Gültekin davası yeniden görülecek

Tüm Türkiye’de tepkilere neden olan Pınar Gültekin’in cinayet davası yeniden görülecek. Edinilen bilgilere göre Gültekin’in ailesi cani Cemal Metin Avcı hakkında verilen 23 yıl hapsi az bularak mahkemeye başvurdu.

Ne olmuştu?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi olan Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020 günü kaybolmuştu. Soruşturma çerçevesinde kaybın 5 gün sonrasında gözaltına alınan eski sevgili Cemal Metin Avcı, aralarında bir kavga çıktığını Gültekin'i boğarak öldürdüğünü, daha sonra cansız bedenini bağ evine götürerek bir varile koyarak yaktığını, üstüne de beton döktüğünü ifade etti.

Avcı'nın daha sonra olay yerinde gösterdiği varil içerisinde, Gültekin'in kısmen yanmış cansız bedenine ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen zanlı, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” gerekçesiyle tutuklandı. Daha sonra yapılan incelemelerde Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın da telefon sinyallerinin bağ evi civarında alındığı belirlendi. Ekipler tarafından gözaltına alınan Mertcan Avcı da tutuklandı.

23 sene hapis cezası verildi

Uzun süre devam eden yargılama sürecinin sonrasında ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verilen Cemal Metin Avcı'nın cezası, verilen haksız tahrik indirimi ile beraber 23 seneye düşürüldü. Mahkeme, zanlının kardeşi Mertcan Avcı ve olay ile ilgili olduğu belirlenen sanıkların beraat etmesine karar verdi.

İlk duruşma tarihi belli oldu

Bu kararın sonrasında ailenin avukatı alınan karara itiraz etti. Söz konusu itirazı inceleyen İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, davanın yeniden görülmesi yönünde karar aldı.

Davanın ilk duruşması ise 15 Şubat günü yapılacak.

Yorumlar (0)