Bilgin'den kamu işçisine toplu sözleşme müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara'da yaptığı konuşmada çalışma hayatı ile ilgili yürütülen çalışmalardan bahsetti. 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonucundan çalışanların memnun olacağını kaydeden Bilgin, örgütlenmenin önündeki yönetmelik engelinin de kaldırılacağını belirtti.

EMEK-SENDİKA 01.04.2023, 16:19 03.04.2023, 09:23 Hakan Öksüz
Bilgin'den kamu işçisine toplu sözleşme müjdesi

Ankara'da gerçekleştirilen Türk Metal Sendikasının 17. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kritik mesajlar verdi. 2000'li yılların başından bu yana Türkiye'nin gelişmesinin hızlandığını kaydeden Bilgin, "Sermaye, bu kalkınmada önemli role sahip. Sermayeye düşmanlık yapmıyoruz ancak emek düşmanlığının karşısındayız." ifadelerini kullandı.

"Vergi dengesizliği çözülecek"

Yüksek enflasyondan dolayı sabit gelirli vatandaşların zorluk çektiğini kaydeden Nilgin, "Bu insanların üzerindeki yükü kaldırmak için birçok tedbir aldık. Halen daha bir vergi dengesizliği mevcut. Bunun çözülmesi için çalışıyoruz. Seçimden önce bitirilmesi gibi bir zorunluluk yok. Zaten önümüzdeki dönemde de iktidardayız." dedi.

Kesimi Toplu İş Sözleşme görüşmeleri

Taşeron işçilerin sıkıntılarını büyük ölçüde giderdiklerine işaret eden Bilgin, "Bazı kuruluşlar taşeron işletmeciliğe yeniden müracaat ettiği için taşeron işçi sayısı arttı. Bu sorunu ortadan kaldıracağımızın sözünü verdik. Geçici işçiler dosyasını kapatmıştık. 2023-2024 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşme görüşmeleri de sürüyor. Bu görüşmeler, 700 bin kamu işçisini ilgilendiriyor. Çalışanları memnun edecek bir sözleşme yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Örgütlenmeyi engelleyen yönetmelik değişecek" 

Çalışma hayatına ilişkin asıl problemin henüz ortadan kaldırılamadığına vurgu yapan Bilgin, "Toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu ve iş kanunu gibi alanlarda köklü bir reform lazım. Oluşturduğumuz akademi kurulu bu konuda bir çalışma yaptı. Önümüzdeki dönemde bunu hayata geçireceğiz. Sendikalaşma oranını da yükselteceğiz. İlerleyen süreçte 'Beyaz Bayrak' projesini hayata geçireceğiz. Örgütlenmeyi engelleyen yönetmelik değişecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)