Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na seccade tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bastığı görüntüler hakkında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

GÜNDEM 01.04.2023, 16:52 Hakan Öksüz
Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na seccade tepkisi

Diyarbakır Valiliğinde basın mensuplarının sorularına cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bastığı görüntüler hakkında yorum yaptı. Cumhurbaşkanlığı makamına aday olan kişinin, yaşadığı ülkenin değerlerini bilmesi gerektiğine vurgu yapan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu kınadı.

"Bu saygısızlıktan başka bir şey değil"

Ülkenin nüfusunun büyük kısmının Müslüman olduğuna vurgu yapan Bozdağ, "Ramazan ayındayız. İnsanların abdest alarak üzerinde rükuya gittikleri ve temiz olması gereken seccadeye ayakkabıyla basmak, Sayın Kılıçdaroğlu'na da yanındakilere de yakışmadı. Bunu gaflet olarak değerlendiremeyiz, bu saygısızlıktan başka bir şey değil." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun özür paylaşımı

Kılıçdaroğlu'nun özür paylaşımı yaptığını da hatırlatan Bozdağ, "Bu da inceliktir. Demek ki yanlışını anlamış. Herkes, kendi vicdanında bu olayı tartacak." açıklamasını yaptı.

"Bilinçaltında hala aynı zihniyet var"

Sosyal medyada seccadenin kutsal bir nesne olmadığına yönelik savunmaların yapıldığını söyleyen Bekir Bozdağ, "Evet, seccade de aynı halı gibi kumaştan yapılıyor. Ancak yapılma amacı ibadet. Bir namazgah olması amacıyla üretiliyor ve temiz tutulmalı. Ayakkabıyla onun üzerine basmak, toplumumuzun değerlerine saygısızlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu daha önce de başörtüsüne 'bez parçası' demişti. İşte CHP zihniyeti bu. Helalleşme adı altında yeni bir dönem başlattıklarını söylüyorlar ama acaba öyle mi? Öyle görülüyor ki bilinçaltlarında halen daha aynı şeyler var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)