Volkswagen’den Türkiye açıklaması!

Volkswagen Türkiye'de kurulması planlanan üretim tesisi için alternatif lokasyon aramadığını belirtti.

EKONOMİ 22.10.2019, 13:05 22.10.2019, 13:15
Volkswagen’den Türkiye açıklaması!

Volkswagen'in üretim sorumlusu Andreas Tostmann, Alman gazetelerinde yankı bulan Volkswagen Türkiye için alternatif üretim tesisi arıyor iddiaları hakkında bir açıklama gerçekleştirdi. 

Tostmann, "Volkswagen Türkiye'de kurulması planlanan üretim tesisi için alternatif lokasyon aramıyor." diye konuşarak iddiaları reddetti.

Tostmann açıklamasında şunları da ekledi: "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi için şu an beklemedeyiz ama yeni bir yer arayışı içinde de değiliz."

Kurulacak fabrikada ne üretilecek?

2018 yılında, Volkswagen Almanya’da bulunan Emden Fabrikası’nda üretilen orta-üst segment otomobili Passat için yeni üretim yeri arayışına başlamıştı. Volkswagen, Emden Fabrikası’nda markanın yeni nesil elektrikli otomobillerini üretilecek ve bu fabrikayı tamamen dizayn olarak değiştirecek. Bu yüzden de Passat için yeni üretim tesisi ayarlamak için şirket yeni arayışlar içerisindeydi.

Volkswagen Şirketi bünyesinde bulunan Skoda’nın, Passat ile aynı platforma sahip modeli olan Superb’e talebin artması ve Skoda’nın bu talebi üretim kapasitesinin yetersizliğinden ötürü karşılayamamasıyla birlikte Volkswagen yeni tesis için somut adımlar gerçekleştirdi.

Böylelikle, otomotiv devi grup, Türkiye’de bir üretim tesisi açıp Volkswagen Passat ve Skoda Superb modellerini bu tesiste üretmeyi planlıyor.


 

Yorumlar (0)