Volkswagen Türkiye'deki fabrika yatırımını erteledi! 

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı "Barış Pınarı Harekatı" nedeniyle silah satışını durduran Almanya bir adım daha attı. Alman otomotiv devi Volkswagen'in, Türkiye'de planladığı fabrika yatırımı ertelediği ileri sürülüyor.

EKONOMİ 15.10.2019, 10:47
Volkswagen Türkiye'deki fabrika yatırımını erteledi! 

Alman Handelsblatt Volkswagen’in, Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı "Barış Pınarı Harekatı" nedeniyle Manisa yatırımını ertelediğini ileri sürdü. 

Alman basınında giderek yayılmaya başlayan iddialar hakkında henüz başka bir kaynak ya da Volkswagen’den bir açıklama gelmedi.

Silah satışı da durdurulmuştu

Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı'nı başlatmasının ardından Alman hükümeti, Türkiye’ye silah ihracatını durdurmaya karar verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'dan satın alınan silahların Suriye'deki harekâtta kullanılma ihtimaline karşı Türkiye'ye silah ihracatına onay verilmeyeceğini bildirdi.

Manisa'da şirket kurulmuştu

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), eylül ayında meydana gelen gelişmeler sonucunda uzun zamandır gündemde olan yeni fabrika yatırımına ilişkin somut adımlar atmıştı. Volkswagen, 943 milyon 500 bin Türk Lirası sermaye ile "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" unvanlı şirketi Manisa'da kurmuştu.

Birçok marka için üretim faaliyetlerinde bulunacak tesisin, yaklaşık 1,4 milyar euroya mâl olacağı ifade ediliyordu. Kurulacak tesisin Doğu Avrupa pazarı için VW Passat ve Skoda Superb benzeri modellerden yılda 300 bin kadar üreteceği öngörülüyordu. 

4 bin kişiye istihdam yaratabilir 

Fabrika inşasının 2020 sonu, üretimin ise 2022 yılında başlayacağı belirtiliyor. Tesisin Manisa ve çevresinden 4 bin kişiye istihdam yaratacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)