Volkswagen Türkiye'de yerini açacak mı? Manisa Volkswagen ne oldu?

Volkswagen'in Türkiye'de kuracağı fabrikanın yeri belli oldu. Manisa'da kurulacak fabrika, ekonomiye büyük katkı sağlayacak.

EKONOMİ 18.10.2019, 12:13
Volkswagen Türkiye'de yerini açacak mı? Manisa Volkswagen ne oldu?

Alman otomobil şirketi Volkswagen, Manisa'da fabrika kuracak. Türkiye'de 943.5 milyon TL sermayeli bir şirketi olan Volkswagen, Türkiye'ye yeni ve büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Manisa'daki fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 300 bin adet olması bekleniyor.

Manisa'daki fabrika nereye kurulacak?

1.3 milyar avro yatırımla 2022 yılında faaliyete başlaması düşünülen fabrikada Skoda'nın Karık, Seat'ın ise Ateca modeli üretilecek. Yıllık 300 bin araçlık kapasitesi olan tesis, başta 5 bin kişi istihdam edecek.

7 bin 500 TL maaş!

Türk lirasıyla 9 milyar liraya yakın bir fiyatı olan büyük yatırım, ilk konuşulmaya başlandığı andan itibaren Manisa halkında büyük bir heyecan yarattı. Volkswagen'in yurt dışındaki fabrikalarında çalışanlara 1000-1200 avro maaş ödediği düşünüldüğünde Türkiye'de de benzer bir maaşın ödeneceğini hayal eden Manisa halkı, 7 bin 500 lira maaşın hayaliyle yaşıyor.

Manisa'da gayrimenkul hareketlendi!

Hem binlerce Manisalıya iş sağlayacak hem de bölgenin hızla kalkınmasına yardımcı olacak dev yatırımın resmiyete dökülmesi, bölgedeki gayrimenkul sektörünü de hareketlendirdi. Fabrikanın daha temellerinin bile atılmamasına rağmen gayrimenkulün fiyatı artmaya başladı.

Yorumlar (0)