Toplu ulaşım sağlıkçılara neden hâlâ ücretli?

Can kurtarmak için kendi canlarını tehlikeye atarak ölümün içinde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarından hâlâ ulaşım ücreti alınmaya devam ediliyor.

EKONOMİ 20.03.2020, 12:03 20.03.2020, 20:32

12 Aralık'ta Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan, yayılma hızı ve öldürücü etkisiyle dünyayı adeta felç eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede tartışmasız en önemli rolü alan ve insanlığı kurtarma uğruna kendi hayatlarından vazgeçen sağlık çalışanları, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de el üstünde tutulmaya başlandı.

Sıkça saldırı, hakaret ve darp ile gündeme gelen sağlık çalışanları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter'dan başlattığı, bugün ve yarın yine saat 21.00'de balkonlara çıkıp alkış ile destek verme eylemine kadar uzanan değişimde hâlâ es geçilen konular bulunuyor.

Yalnızca bir kısmının kendi imkânlarıyla görevli oldukları sağlık kuruluşlarına gittiği sağlık çalışanlarının büyük bölümü, salgın ortamında toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalıyor. Bu yetmiyor gibi büyük fedakârlıkla tehlikeli görevi sürdüren sağlık çalışanlarından ücret alınmaya devam ediliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ilk taşı attı

Sağlık çalışanlarından ücret alınmasını doğru bulmayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi denize bir taş atarak ilk dalgalanmayı başlattı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda, sağlık çalışanları şehirdeki toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, zaman kavramı gözetmeksizin fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının ulaşım sorunu yaşamaması için bazı kararlar aldıklarını duyurdu.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tehdidinin bertaraf edilmesi için herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayan Memduh Büyükkılıç, zorlu süreçte en büyük fedakarlığı sağlık çalışanlarının gösterdiğinin altını çizdi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, sağlık çalışanlarının, personel kimliğini göstererek, belediye ve halk otobüsleri ile raylı sistem araçlarından ücretsiz yararlanabileceğini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin sağlık çalışanlarına yönelik uygulamasının örnek olması bekleniyor.

Yorumlar (1)
RAMAZAN ARIK 4 yıl önce
SAYIN BAŞKANIMIZA BU DUYARLI DAVRANIŞINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM