Nebati'den Togg açıklaması: Kredi için bankalarla görüştük

Türkiye'nin yerli otomobili Togg hakkında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aracı satın almak için verilecek kredilere ilişkin kamu bankalarıyla görüştüklerini kaydetti. Nebati, "Gerekirse kâr etmeyecekler." dedi.

EKONOMİ 01.11.2022, 16:06 02.11.2022, 16:54 Hakan Öksüz
Nebati'den Togg açıklaması: Kredi için bankalarla görüştük

2. Finansın Geleceği Zirvesi'nin açılışına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önemli mesajlar verdi. 2008'de patlak veren küresel ekonomik krizden Türkiye'nin daha da güçlenerek çıktığını belirten Nebati, "Dünya çapında etkili olan krizler, Türkiye için yeni fırsatların ortaya çıkması anlamına gelebiliyor. Bu nedenle karşımıza çıkan zorluklardan korkmuyoruz, geleceğe hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Önce eleştiriyorlar ama ilk kullanan onlar oluyor"

Türkiye'nin yerli imkânlarıyla üretilen Togg otomobilinden bahseden Bakan Nebati, araçların seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün 29 Ekim Cumartesi günü resmen açıldığını aktardı. Togg'un ilk modelinin üretim bandından inmesinin heyecan verici olduğunu aktaran Nebati, "Eleştirenler de aynı şekilde devam ediyor. Önce Avrasya'yı yaptırmayacaklarını söylüyorlar. Daha sonra ise köprüyü ilk kullanan onlar oluyor." dedi.

"Kredi konusunda kamu bankalarıyla görüştük"

Daha sonra bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg alımı için verilecek kredilere ilişkin soruyu yanıtladı. Kamu bankaları ile konuya dair görüştüklerini aktaran Bakan Nebati, "Verecekleri kredilerde gerekirse kâr etmeyecekler. Kredi konusu sorun olmayacak." değerlendirmesinde bulundu. 

Togg'un C-SUV modelinin ön siparişlerinin şubat ayında alınacağı kaydedildi. Otomobilin fiyatının da şubat ayında duyurulacağı ifade edildi. 

Yorumlar (0)