Dolar/TL ne kadar? Euro ne kadar oldu? Uzman isimden uyarı

Dolar ve Euro kurunda yaşanan hareketlilik hem yatırımcıyı hem de vatandaşın yakından takip ettiği konulardan bir tanesi olarak biliniyor. İşte Dolar ve Euro’da son durum…

EKONOMİ 15.08.2023, 09:15 15.08.2023, 13:37 Şeyda Gül
Dolar/TL ne kadar? Euro ne kadar oldu? Uzman isimden uyarı

Dolar ve Euro dalgalı seyrini sürdürmeye devam ederken piyasaların açıldığı ilk dakikalarda her iki kurda da değişim yaşandı.

Dolar/TL ne kadar?

Güne yüzde 0.32 oranında bir değişimle başlayan Dolar, saat 09.00 itibariyle 27,06 TL seviyesinden işlem görüyor. İbrenin yukarı yönü gösterdiği dolarda bugün düşüş beklenmiyor.

Euro/TL ne kadar?

Aynı dakikalarda 29,54 lira seviyesinden işlem gören Euro’da ise ibre aşağıyı gösteriyor. Açılıştan bu yana yüzde 0.47 oranında değişim yaşayan Euro’nun gün sonunda hangi yönde devam edeceği merak ediliyor.

Kritik uyarı geldi

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna yönelik yeni tahminini güncel verilerle paylaşarak Ekim ayını işaret etti. Ünlü ekonomist Geçer, bu dönemde daha çok dikkatli olması gerektiğini belirterek “Büyük dalgalanmalar yaşanabilir” dedi.

Dolar gerçek rakamına ulaşacak

Piyasalarda yaşanan baskılanmanın uzun süre devam etmeyeceğini vurgulayan Geçer, doların 35 TL'ye yükselmesini öngördüğünü belirterek “Önümüzdeki haftalarda dolar gerçek rakamına ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Rekor seviyelere ulaşmaya az kaldı

 Ekim ayında kritik bir sürece girileceğinin de öngörüldüğünü söyleyen Geçer, Ekim ayına işaret ederek değerli madenleri ve dövizi bulunan yatırımcılara seslendi. O tarihte döviz kurunda hızla artış yaşanacağına dikkat çeken Geçer, rekor seviyelere ulaşmaya az kaldığı uyarısında bulundu. Geçer, “Dolar Eylül-Ekim ayları arasında önce 30 TL ardından 40 TL'ye çıkacak. 38 TL'ye seviyesine ulaşabilecek” dedi.

Yorumlar (0)