Bakanlıktan 'sözleşmelilere kadro' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından duyurduğu sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçişine dair detayları paylaştı.

EKONOMİ 29.11.2022, 20:23 30.11.2022, 12:57
Bakanlıktan 'sözleşmelilere kadro' açıklaması

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, düzenlemeyle birlikte halihazırda görev yapan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi çerçevesindeki (4/C'den 4/B'ye geçiş yapanlar dahil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personeller ile mahalli idarelerde görev icra eden yaklaşık olan 197 bin sözleşmeli personel süre aranmadan kadroya geçirilecek.

Sayıları yaklaşık olarak 227 bin olan ve 3+1 yıl modeline göre istihdam edilen din görevlileri, sağlık personeli ve sözleşmeli öğretmenler de süre aranmaksızın kadroya geçirilecek.

Sözleşmeli personeller isteğe bağlı olarak kadroya geçiş yapabilecek. Kadroya geçiş yapmak istemeyenlerin hakları görevleri son bulana değin kişiye bağlı olarak korunacak.

Dört seneden daha az hizmeti olanların bu süreyi doldurduktan sonra kurumlar arası veyahut kurum içi nakli gerçekleştirilebilecek.

Mahalli idarelerde aynı koşullarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin yalnızca mahalli idareler arasında yer değiştirebileceği belirtiliyor.

Bu çerçevede, kamudaki yaklaşık olarak 520 bin sözleşmeli personelin 424 bininin memur kadrolarına geçiş yapmasına olanak sağlanıyor.

Kapsam dışında olanlar

Sözleşmeli personel olarak istihdam edilenlerden proje bazlı ve kısmi zamanlı çalışanlar, meclis danışmanları, sanatçılar, KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) personeli, akademik personel, askeri personel, yabancı uyruklular, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile personellerinin tümü sözleşmeli olan kurumlarda görev yapanlar kapsam dışında kalacak. 

4/B maddesi temel dayanak haline getirilecek

Yeni istihdam edilecek olan sözleşmeli personeller yönünden ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi, temel dayanak haline getirilecek.

Böylelikle mevzuat karmaşasının ortadan kaldırılması, kamuya istihdam edilen sözleşmeli personelin üç sene sözleşmeli olarak görev aldıktan sonra memur kadrolarına geçiş yapması, atandıktan sonra da bir sene süreyle kurumlar arası veyahut kurum içi naklinin yapılamaması öngörülüyor.

Yorumlar (0)