Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan sözleşmeli personele kadro açıklaması

Kamudaki sözleşmeli personele kadro düzenlemesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e teşekkür eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kadro müjdesinin süresizlerde oluşturduğu sevincin süreli sözleşmelilerde de yankı bulması için TBMM Komisyon ve Genel Kurul aşamasında gayretimiz devam edecektir” dedi. 

EMEK-SENDİKA 29.11.2022, 16:58 30.11.2022, 09:21
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan sözleşmeli personele kadro açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamudaki sözleşmeli personele kadro çalışmasına dair açıklamasını değerlendirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir mesaj yayımlayan Yalçın, sözleşmeli personelin kadroya geçişine yönelik çalışmanın bir Memur-Sen kazanımı olduğunu vurguladı. 424 bin sözleşmeli personelin bu sayede kadroya geçeceğini belirten Yalçın, bu konudaki adımlarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’e teşekkür etti. 

“Bu adım ile birlikte çalışma barışı sağlanacak”

Sözleşmeli personelin kadroya geçişi sonrası özellikle belediyelerdeki iş güvencesine ilişkin tartışmaların büyük oranda azalacağını belirten Yalçın, “Bu çalışanlarımız görevde yükselme, unvan değişikliği sınavlarına girebilecek, aile bütünlüğü bozan endişeleri sona erecek. Uzun zamandır gündemi meşgul eden, 4/C’den 4/B’ye geçen personelin mağduriyeti artık son bulacak. Bu adım ile birlikte çalışma barışı sağlanacak. Memur-Sen olarak, kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecek. Kadro müjdesinin süresizlerde oluşturduğu sevincin süreli sözleşmelilerde de yankı bulması için TBMM Komisyon ve Genel Kurul aşamasında gayretimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)