Bakan Uraloğlu’ndan kruvaziyer yolcu açıklaması: Geçen yıla göre yüzde 66 arttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaz döneminde kurvaziyer yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66,7 arttığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yılsonunda kruvaziyer yolcu sayısının 1 milyonu geçmesini beklediklerini söyledi.

EKONOMİ 13.08.2023, 12:01 Şeyda Gül
Bakan Uraloğlu’ndan kruvaziyer yolcu açıklaması: Geçen yıla göre yüzde 66 arttı

Türkiye'nin limanlarına demir atan kruvaziyer gemi ve yolcu sayısı verilerini değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin turizmde talep gören ülkeler arasında yer aldığına işaret etti. Bu durumun kruvaziyer gemi ve yolcu sayısına da yansıdığını belirten Bakan Uraloğlu, yaz döneminin başlamasıyla ülkeye turist girişlerinin yükseldiğini vurguladı. Yaz döneminde kruvaziyer yolcu sayısının da artış gösterdiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, Nisan ayında 88 bin 566 olan kruvaziyer yolcu sayısının Mayıs ayında 176 bin 840'a yükseldiğini duyurdu.

Kurvaziyer yolcu sayısı 569 bin 280'e ulaştı

Haziran ayında 183 bin 407 ve Temmuz ayında ise da 209 bin 33 yolcunun geldiğini dile getiren Bakan Uraloğlu, “Geçen yıl mayıs-haziran-temmuz döneminde ülkemize 341 bin 556 kurvaziyer yolcusu gelirken, bu yıl ise aynı dönemde yüzde 66,7 artarak 569 bin 280'e ulaştı” ifadelerini kullandı.

Yılsonunda kruvaziyer yolcu sayısının 1 milyonu geçmesini bekliyoruz

Kruvaziyer turizmi için uzun yıllardır yatırım yaptıklarının altını çizen Bakan Uraloğlu, kruvaziyer limanlarına yaptığımız yatırımların turizme ve ülke ekonomisine katkılarının rakamlara yansıdığını söyledi. Yılsonuna kadar rekor yolcu sayılarına ulaşılacağını öngördüklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, yılsonunda bu şekilde ülkeye gelen yolcu sayısının 1 milyonu geçmesini beklediklerini vurguladı. Bakan Uraloğlu, gelecek yıllarda da bu sayının artarak devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

Yük taşımacılığı konusunda da önemli

Kruvaziyer gemilerinin en çok Türkiye'nin gözde turizm merkezleri ile İstanbul'a yanaştığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Bu limanlarımızın ilk sırasında önemli lojistik hublarından biri olan Kuşadası yer alıyor. Bunu İstanbul, Çeşme, Bodrum ve Çanakkale limanları takip ediyor” dedi.

Sadece turizm açısından değil, yük taşımacılığında da bu limanların çok önemli olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, ihracat amaçlı konteyner yüklemelerinin temmuzda yüzde 8,6 yükseldiğini, transit konteyner elleçlemelerinin yüzde 46,3 arttığını bildirdi.

Yorumlar (0)