İzmir'de musluklardan akan mavi su hayrete düşürdü: ‘Ücretsiz camsil’ esprileri gecikmedi

İzmir'in Çiğli ilçesindeki bazı evlerin musluklardan "mavi su" akarken çekilen videolar sosyal medyada gündem oldu. Bunun üzerinde bazı sosyal medya kullanıcıları, " İzmir belediyesi evlere ücretsiz camsil veriyor!" şeklinde esprili paylaşımlar yaptı. Konuyla ilgili beklenen açıklama ise İZSU Genel Müdürlüğü’nden geldi. Yetkililer, "Yaşanan durumun içme suyu şebekemizle herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Görüntü eğer gerçekten bir abonemize aitse adres bilgilerinin paylaşılması durumunda gerekli inceleme çalışmaları yapılacak olup, tesisatın durumuna göre de abonemiz bilgilendirilebilecektir" ifadelerini kullandı.

YAŞAM 13.08.2023, 12:29 14.08.2023, 09:17
İzmir'de musluklardan akan mavi su hayrete düşürdü: ‘Ücretsiz camsil’ esprileri gecikmedi

İzmir'in Çiğli ilçesindeki evlerin çeşmelerden akan mavi su görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan İZSU Genel Müdürlüğü, "Yaşanan durumun içme suyu şebekemizle herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Görüntü eğer gerçekten bir abonemize aitse adres bilgilerinin paylaşılması durumunda gerekli inceleme çalışmaları yapılacak olup, tesisatın durumuna göre de abonemiz bilgilendirilebilecektir" açıklamasında bulundu. Olay üzerine bazı sosyal medya kullanıcıları ise "İzmir belediyesi evlere ücretsiz camsil veriyor" gibi esprili paylaşımlar yaptı.

Musluklardan mavi su aktı

İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşayan vatandaşların çektiği görüntülerde musluklardan akan mavi renkli su, görenleri hayrete düşürdü. Sosyal medyada gündem olan görüntülere ise kullanıcılar tarafından espriler gecikmedi. Kimisi "E ne var yani, ağız çalkalama suyunu belediye bedava vermiş" şeklinde yorum yaparken kimisi de "İzmir belediyesi evlere ücretsiz camsil veriyor, nankörler!" yorumunda bulundu.

İZSU'dan mavi su açıklması

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından İZSU Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin açıklama gecikmedi. Yetkililer, açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sayaç yeri düzenleme kuralları gereğince idaremizin sorumluluğu abonelerin içme suyunu parsel sınırına kadar getirmek ile sınırlıdır. Abone branşman hattından bina içindeki sayaçların bulunduğu kollektör yapısı ile ondan sonraki hane içi iç tesisatına ait bütün sorumluluklar aboneye aittir. İçme suyu ile alakalı şebekemizde insan sağlığına uygunluk ve kalite bakımından periyodik incelemeler ise düzenli olarak yapılmaktadır.

"Şebekemizle ilgisi yoktur"

Sosyal medya kanallarında abone musluklarından mavi su aktığı yönünde kısa bir video ve iddia döndürülmektedir. Söz konusu durumun içme suyu şebekemizle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Görüntü eğer gerçekten bir abonemize aitse adres bilgilerinin paylaşılması durumunda gerekli inceleme çalışmaları yapılacak olup, tesisatın durumuna göre de abonemiz bilgilendirilebilecektir. Bölgede şebekeye işletmemizin eli ile yapılan müdahalelerin sonucuyla ilgili olarak başka herhangi bir şikayet başvurusu bulunmamaktadır."

Yorumlar (0)