YÖK Tez Merkezi

EĞİTİM 13.10.2020, 23:54
YÖK Tez Merkezi

Üniversite öğrencileri için en önemli konulardan birisi olan tezler, üniversite bitirme tezi, doktora tezi ve yüksek lisans bitirme tezi gibi farklı birçok türde olabilmektedir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ise öğrencilere bu konuda destek verebilmek için YÖK Tez Merkezi sistemini oluşturmuştur. Söz konusu tez merkezi, tez sorgulama işlemlerine olanak vermesi ile öğrencilere tez bulma konusunda büyük kolaylıklar sağlayabilmektedir.

Farklı konularda hazırlanan tezler ile ilgili araştırma yapmak ya da tezlere tam metin şekilde erişim sağlamak için sadece birkaç kolay adımla kullanılabilen YÖK Tez Merkezi, üniversitesinin her aşamasında öğrencilere oldukça faydalı olabilmektedir. Üyelik sistemi de bulunduran tez merkezinde tezlere tam metin erişimi sağlamak içinse üye girişinin zorunlu olmadığı söylenebilmektedir.

Ulusal tez merkezi adı ile de bilinen YÖK Tez Merkezi, farklı konulardaki sunumlar, ödevler ya da makaleler için mükemmel bir kaynak olarak tanımlanabilmektedir. İnternet ortamında aktif olarak hizmetlerini sürdüren tez merkezinde internet bağlantısı bulunan her bilgisayar ya da cep telefonu üzerinden sayısız tez konusuna erişim sağlamak mümkün hale gelebilmektedir. Herhangi bir üyelik ücreti gerektirmeyen tez merkezinde devasa bir tez arşivinden yararlanılabilmekte ve her öğrencinin kendisine faydalı olacak tezlere ulaşması sağlanabilmektedir.

Üniversite Öğrencilerinin Adresi

Hali hazırda üniversite öğrencisi olan, üniversiteyi bitirmeye hazırlanan, ödevinde yardıma ihtiyaç duyan ya da sunum hazırlayan pek çok kişinin ihtiyacını karşılayan YÖK Tez Merkezi, Türkiye’de aktif olan en önemli veri tabanlarından birisidir. İnternet hizmetinin var olduğu her yerde rahatlıkla erişim sağlanabilen tez merkezinde ana sayfa üzerinden arama yaptırılabilmekte ve çeşitli tez konularına ulaşılabilmektedir. İzin durumu, tez ismi ve tez türü gibi filtreleme seçenekleri ile daha belirgin aramalar yapmak isteyenlere destek veren YÖK Tez Merkezi, 2006 yılından önceki tezlere erişimi de mümkün kılabilmektedir. 

Yorumlar (2)
Tez Hocası 3 yıl önce
Tez merkezi bazı erişimlerinde sorun yaşanıyor. Bence her teze erişim sağlanabilmeli madem yayınlıyorsun erişime açmalısın. https://www.tezhocasi.com/
1 3 yıl önce
Hasan yakut islamda sorumluluk hukuknfa trafik