Okullarda İstiklal Marşı okundu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi dönemde İstiklal Marşı'nın bir araya gelinerek canlı olarak okunması konusunda kısıtlamanın olduğunu belirterek, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yılında çok daha yüksek sesle İstiklal Marşı'nı birlikte okumak istediklerini bildirdi.

EĞİTİM 11.01.2021, 13:24 12.01.2021, 09:26
Okullarda İstiklal Marşı okundu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye genelinde bütün illerde bulunan okullarda gerçekleştirilen bayrak töreni çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı bahçesinde tertiplenen etkinliğe katılarak İstiklal Marşı'nı Bakanlık personeli ile birlikte okudu.

Bakan Ziya Selçuk ve Millî Eğitim Bakanlığı bürokratları Bakanlığın bahçesine çıkarak saat 10.00'da düzenlenen bayrak töreni etkinliğine katıldı ve İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudu.

Ziya Selçuk, tören sonrası habercilere yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nın ve bayrak törenlerinin herkesin hayatında çok müstesna yeri ve hatıraları olduğunu, bayrak törenlerinin ve İstiklal Marşı törenlerinin pandemi koşulları yüzünden hep bir araya gelinerek canlı olarak yapılması hususunda bazı kısıtlamaların zorunlu olarak yaşandığını hatırlattı.

İstiklal Marşı'nı salgın döneminde yalnızca TRT EBA kanallarında, televizyonlardaki canlı derslerde çocuklarla birlikte okuyabildiklerini kaydeden Bakan Selçuk, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yılında çok daha yüksek sesle İstiklal Marşı'nı birlikte okumak istedik. Bugün Türkiye'nin dört bir tarafında, her yerinde on binlerce okulumuzda İstiklal Marşı canlı olarak hep bir ağızdan okundu. Sokak ve balkonlardan çalışanlarımız, insanlarımız ve esnafımız eşlik etti. Bayrak töreniyle İstiklal Marşı'mızı yüksek sesle okuyarak öğretmenlerimiz ve çocuklarımız da başka bir farkındalığı gündeme getirmiş oldu. Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okurken yaşadıkları heyecanı bizler de paylaşıyoruz."

Yorumlar (0)