Yerli mesajlaşma uygulaması BİP’e 3 günde 4,5 milyon kullanıcı katıldı

Turkcell’in yerli mesajlaşma uygulaması BİP’e son 3 gün içeresinde 4,5 milyon yeni kişi katıldı.

GÜNDEM 11.01.2021, 13:32 11.01.2021, 18:27
Yerli mesajlaşma uygulaması BİP’e 3 günde 4,5 milyon kullanıcı katıldı

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesine tepkiler sürerken alternatif yerli mesajlaşma uygulaması BİP’e son 3 gün içerisinde 4.6 milyon kullanıcı katıldı.

Turkcell tarafından yapılan açıklamada, WhatsApp vb. platformlara ek para gönderme, acil çağrı, mesaj güvenliği gibi özellikleriyle de ön plana çıkan yerli yazılım BİP’in tüm verilerinin Türkiye’deki veri merkezlerinde korunduğu ifade edildi.

Operatörden bağımsız olarak 192 ülke için kullanıma açılan BİP, sesli ve görüntülü arama, mesajlaşma, para gönderme gibi ek özellikleriyle dikkat çekiyor. Dünyada da büyük bir kitlesi olan uygulamanın yalnızca Karayipler’de 1 milyonun üstünde kullanıcısı var.

“İzin almadan hiçbir veriyi işlemiyoruz”

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, kullanıcıların verilerini paylaşmasına ilişkin herhangi bir zorunluluk olmadan BİP’i kullanmayı sürdüreceklerini söyledi.

Tansuğ yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Turkcell mühendisleri tarafından 2013 senesinden beri geliştirilen uygulama son 3 günde büyük bir ilgiyle karşılaştı. BİP yalnızca gerekli olan uygulama izinlerini alarak kullanıcılara datalarını 3. kişilerle paylaşmasına gerek olmadan güvenli bir mesajlaşma deneyimi sunmaktadır. BİP’te izinsiz olarak hiçbir veriyi almıyoruz, işlemiyoruz ve paylaşmıyoruz.”

Yorumlar (0)