Korona krizi: Ebeveynleri çalışan çocuklara kim bakacak?

Okul öncesi eğitimi alan 1.1 milyon çocuk ve ilkokulda okuyan 10.6 milyon öğrenciyle beraber ayıları 12.3 milyona ulaşanlara 4-10 yaş grubu çocuklara, tatil boyunca kimin bakacağı yeni bir krize neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), ebeveynlerden birinin ücretli izinli sayılmasına yönelik karar vermesi bekleniyor.

EĞİTİM 13.03.2020, 14:45
Korona krizi: Ebeveynleri çalışan çocuklara kim bakacak?

İlk ve orta dereceli okullar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle 16 Mart gününden itibaren bir hafta süreyle tatil edildi.

Türkiye genelinde 67 bin okulda okuyan 18 milyon 108 bin öğrenci ile görev yapan 1.1 milyon öğretmen, okulların tatil edilmesinin ardından koronavirüsten (Covid-19) korunma hususunda rahat bir nefes alırken, yaşı küçük öğrencilere ilişkin yeni bir problem ortaya çıktı. 

Anne ve babası çalışan küçük çocukların ebeveynlerinden en azından birinin ücretli izinli sayılmasına yönelik karar verilmesi bekleniyor.

Diğer yandan, ana sınıfları ve engelli çocukların bakıldığı rehabilitasyon merkezlerinde bulunan çocukların mağduriyeti Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) iletildi. 

Okul öncesi eğitimi alan 1.1 milyon öğrenci ve ilkokulda okuyan 10.6 milyon öğrenciyle beraber bu problem 12.3 milyon çocuğu ilgilendiriyor.
 

Yorumlar (0)