Eba Nedir?

Tam adı Eğitim Bilişim ağı olan EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş ve kurulduğu ilk günden beri oldukça sevilen bir platformdur. Öğrencilere ve öğretmenlere çevrimiçi sosyal bir eğitim ortamı sunabilmektedir.

EĞİTİM 28.06.2020, 00:15
Eba Nedir?

Tam adı Eğitim Bilişim ağı olan EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş ve kurulduğu ilk günden beri oldukça sevilen bir platformdur. Öğrencilere ve öğretmenlere çevrimiçi sosyal bir eğitim ortamı sunabilmektedir. Eğitimcilere öğrencilere sağladığı kolaylık ile adından sıklıkla söz ettirebilmektedir. Öğretmenler için yüklenilen ders materyalleri tüm eğitimciler tarafından rahatlıkla indirilebilirken aynı zamanda ders içerisinde kendilerinin kullandıkları not ve sistemleri, diğer platform kullanıcıları ile paylaşabilirler. Bu sayede eğitimcilerin arasındaki mesafe azalarak birbirleri arasında iletişim kurabilmeleri kolaylaşmış bir hal almaktadır. Ayrıca EBA platformu, öğretmenlere tanıdığı kolaylıkların yanında öğrenciler içinde birçok rahatlık tanıyabilmektedir. Öğrencilerin derslerini kolay anlayabilmeleri için sistem içerisinde binlerce materyal ve ders gereci yer almaktadır. Uzman öğretmenler tarafından hazırlanmış ve sisteme yüklenmiş en kaliteli içeriklerde ülke çapındaki tüm öğrencilerin beğenisine sunulmuştur.

 Eba’ya Giriş Nasıl Yapılır?

 Eba sistemine giriş yapabilmek için öncelikle resmi site üzerinden öğrenci veya öğretmen hesabı açarak sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Daha sonra EBA Giriş ekranında öğretmen-öğrenci seçeneklerinden birinin seçilerek devam edilmesi gerekiyor. Yönlendirilen EBA GİRİŞ sayfasından açık öğretim öğrencilerinin açık öğretim yolunu, örgün eğitim sistemine kayıtlı olan kişilerinse örgün eğitim yolunu tercih etmeleri gerekmektedir. Öğretmenlerinse direkt kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapmaları, sistemde bulunan binlerce materyal ve ders içeriğine ulaşabilmeleri için yeterli bir adım olackaktır.

 EBA Öğrenci Şifresini Unuttum. Ne Yapmalıyım?

 EBA öğrenci şifresini unutan kişiler için site içerisinde kullanıcı bilgilerini tekrar kurtarabilecekleri kolay ve basit bir sistem geliştirilmiştir. EBA giriş ekranından öğrenci seçeneğini seçen bireyler, daha EBA Şifre Unuttum bölümüne giriş yapmalıdır. Daha sonra sisteme kayıt olurken belirttikleri e-mail veya cep telefonu üzerinden yeni şifre talep etmeleri gerekmektedir. Seçilen kullanıcı bilgisine gönderilen şifre alınarak tekrar giriş yapılır. Giriş yapan öğrencilerin yeni şifrelerini belirlemeleri sonucu şifre tekrarlama işlemi başarıyla tamamlanmış olur. Fakat öğrencilerin kayıt işlemleri sırasında kişisel bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak belirtmiş olmaları gerekmektedir. Aksi halde unutulan şifre detayları geri alınamamakta ve öğrencilerin sisteme tekrar giriş yapabilmesi imkansız bir durum halini alır.

Yorumlar (0)