Deprem bölgeleri için LGS kararı: Özer açıkladı

4 Haziran günü gerçekleştirilecek LGS ile ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgelerinde kaydı bulunan öğrencilerin talep etmesi durumunda farklı kentlerde sınava girebileceğini aktardı.

EĞİTİM 13.03.2023, 11:19
Deprem bölgeleri için LGS kararı: Özer açıkladı

Ortaokul düzeyinden liseye geçiş sağlayacak olan öğrencilerin meraklı bekleyişi devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün sosyal medya hesabı üzerinden LGS sınavının tarihini duyurmuştu. LGS'nin 4 Haziran günü yapılması planlanırken, farklı bir gelişme daha meydana geldi. Bakan Özer, deprem bölgesi hakkında bir açıklamada bulundu.

“Farklı kentlerde sınava girebilecekler”

Konu ile ilgili açıklama yapan Özer, 4 Haziran günü yapılacak olan sınavların deprem bölgesinde bulunan kentlerde içerisinde olacak şekilde gerçekleştirileceğine dikkat çekti. Özer, sosyal medya hesabından şu bilgilendirmeyi sağladı: “LGS noktasında düzenlenecek merkezî sınavı, deprem bölgesinde olan kentler dâhil olmak üzere ülke çapında 4 Haziran 2023 günü gerçekleştireceğiz. Sonuçları ise 26 Haziran tarihinde duyuracağız. OHÂL bölgesi olarak ilan edilen on kentimizde kaydı bulunan öğrencilerimiz, talep etmeleri durumunda diğer kentlerde sınava giriş yapabilecek”

Yorumlar (0)