Kurum'dan Kahramanmaraş'taki kalıcı konutlara dair paylaşım

Murat Kurum yaptığı paylaşımda, "Deprem bölgesinde yalnızca ev değil, meydanı, çevre düzenlemesi, parkları, bahçeleri, okulları ve camisiyle yaşam alanları inşasını gerçekleştiriyoruz. 72 bin 596 konut yapacağımız Kahramanmaraş'ta da ilk kazmayı vurduk" dedi.

GÜNDEM 13.03.2023, 11:29 14.03.2023, 10:57
Kurum'dan Kahramanmaraş'taki kalıcı konutlara dair paylaşım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum yaptığı açıklamada "Deprem bölgesinde yalnızca ev değil, meydanı, çevre düzenlemesi, bahçeleri, parkları, camisi ve okullarıyla yaşam alanları inşa ediyoruz. 72 bin 596 konut yapacak olduğumuz Kahramanmaraş'ta da ilk kazmayı vurduk." şeklinde konuştu.

Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım gerçekleştirdi. 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta TOKİ eliyle yapılacak olan kalıcı konutlara ilişkin yürütülen çalışmaları anlatan bir video yayımladı.

3-4 katı aşmayacak şekilde inşa edilecek

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin ve Pazarcık ilçeleri sonrasında Dulkadiroğlu'nda da zemin etüdünün tamamlandığının kaydedildiği videoda, Dulkadiroğlu ilçesinde ilk etapta bin 748 konutun yapılacağını, zemin etüdü çalışması bitirilen ilk alanda 258 konutun temel kazısına başlandığını, konutların zemin artı 3-4 katı aşmayacak şekilde yöresel ve yatay mimariye uygun olarak kalıp tünel sistemiyle radye temel üzerine inşa edileceği aktarıldı.

Kurum, yeni şehirler için binlerce mühendis, mimar, akademisyen ve işçinin sahada olduğunu söyleyerek, "Deprem bölgesinde yalnızca ev değil, meydanı, çevre düzenlemesi, park ve bahçeleri, camisi ve okullarıyla yaşam alanları inşa ediyoruz. 72 bin 596 konut yapacak olduğumuz Kahramanmaraş'ta da ilk kazmayı vurduk." dedi.

Yorumlar (0)