Bazı fakültelere ilişkin kuruluş ve isim değişikliği: Resmi Gazete’de yayınlandı

Resmi Gazete'de paylaşılan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında iki yükseköğretim kurumuna bağlı fakülte açılırken, bir fakültenin isminde değişikliğe gidildi.

EĞİTİM 18.05.2023, 11:11 19.05.2023, 09:21
Bazı fakültelere ilişkin kuruluş ve isim değişikliği: Resmi Gazete’de yayınlandı

Bir fakültenin de isminin değiştirilmesi ve bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakültelerin açılması ile Niğde'nin ilçesi Ulukışla’daki bölgenin Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi olarak duyurulmasına dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni fakülteler açıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla paylaşılan kararda, Selçuk Üniversitesinde Kulu Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Ordu Üniversitesinde Tasarım, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi açılacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, İzmir Katip Çelebi Üniversitesine bağlı olan İslami İlimler Fakültesinin isminin “İlahiyat Fakültesi” olarak dönüştürülmesine 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu maddesi kapsamında karar verildi.

Adıyaman İl Müftülüğüne atama

Diyanet İşleri Başkanlığına dair atama kararı da Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı çatısında bulunan Adıyaman İl Müftülüğüne Mevlüt Haliloğlu geldi.

Yorumlar (0)