4 ilde organ ticareti operasyonu: 6 kişi tutuklandı

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda organ ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli şahıstan 6'sının tutuklandığı öğrenildi.

GÜNDEM 18.05.2023, 11:47 Şeyda Gül
4 ilde organ ticareti operasyonu: 6 kişi tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, organ ve doku ticareti konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Kentteki 3 özel hastanenin etik kuruluna organ nakli için gelen evraklarını incelemeye alan ekipler, organ nakli için başvuran bazı kişilere ait dokümanların birbiriyle uyuşmadığını belirledi. Bunun yanı sıra hastane çalışanlarının da böbrek alıcısı ve vericisi olanları organize ederek etik kurullarından geçirmeye çalıştıklarını belirlenmesi üzerine ekipler düğmeye bastı.

Çalışmayı derinleştirerek teknik ve fiziki takibe başlayan ekipler, organ nakli olmak isteyen kişilerin donörle buluşturulduğunu ve bu sayede haksız kazanç elde edildiğini tespit etti.

Organizatörler yakalandı

Hem etik kurullardan evrakların geçirilmesi için böbrek alıcılarından para talep edildiğini hem de organ ticareti yapıldığını belirleyen ekipler, aralarında organizatörlerinde bulunduğu şüphelilerin yakalanması için İstanbul, Gaziantep, Adana ve Antalya'daki eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonlar kapsamında örgüt yöneticileri M.A.O. ve H.T. ile şüpheliler İ.Ç., D.Ş., M.G., M.M. ve böbrek alıcısı E.Ü., babası F.Ü. ve donör M.K. yakalandı.

6 kişi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A.O., H.T., İ.Ç., D.Ş., M.G. ve M.M. tutuklandı. Donör M.K. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak, böbrek alıcısı ve babası da adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)