Bakan Tekin 81 ilden gelen öğretmenlerle Anıtkabir’i ziyaret etti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e 81 ilden gelen öğretmenler ve şehit öğretmen yakınları eşlik etti.

EĞİTİM 24.11.2023, 11:55 Şeyda Gül
Bakan Tekin 81 ilden gelen öğretmenlerle Anıtkabir’i ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyüp, Atatürk'ün mozolesine çıktı. Bakan Tekin'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından 81 ilden gelen öğretmenler ve şehit öğretmen yakınları Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Tekin, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. “Başöğretmenimiz aziz Atatürk, Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul edişinizin 95'inci yıl dönümünde, yurdumuzun dört bir yanından gelen, geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizle birlikte huzurunuzdayız.” diyen Bakan Tekin, en onurlu mesleğin mensupları olarak Cumhuriyetimizin ideallerine ulaşmak için şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde, her bir evladımızı istikbalimizin birer meşalesi telakki ederek çalışmakta olduklarını vurguladı.

Atatürk’ün çizdiğiniz yolda evlatlarımızı aydınlatmaya devam edeceğiz

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını idrak ettiğimiz ve 'Türkiye Yüzyılı' idealiyle yola çıktığımız bu tarihi sürece değinen Bakan Tekin, bizlere verilen 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma' hedefine azim ve kararlılıkla ilerlemekte olunduğunu vurguladı. Yarınlarımızın mimarı öğretmenlerimizin köklü tarihimizden aldığı güçle, Atatürk’ün çizdiğiniz yolda evlatlarımızı vatan, millet ve Cumhuriyet sevgisiyle yetiştirmeye, ilmin ve irfanın rehberliğinde aydınlatmaya devam edeceğini kaydeden Bakan Tekin, “Ruhunuz şad olsun” notunu düştü.

Yorumlar (0)