ABD'li senatör: "Gazze'de nükleer silah kullanılabilir"

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'in Gazze ile ilgili son sözleri, ABD'de gündeme oturdu. İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'ya attıkları atom bombalarını hatırlatan Graham, benzer bir şeyin Gazze'de de yapılabileceğini söyledi.

DÜNYA 13.05.2024, 17:48 Hakan Öksüz
ABD'li senatör: "Gazze'de nükleer silah kullanılabilir"

İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı ateşkes müzakereleri sürerken Gazze kan ağlamaya devam ediyor. Aylardır Gazze'ye bomba yağdırarak 35 bin kişiyi öldüren İsrail, son olarak Refah kentine hava saldırısı başlattı. Bölgedeki insani kriz derinleşirken dünyadan İsrail'e tepki yağmaya devam ediyor. ABD'deki üniversitelerde de Tel Aviv'e yoğun bir tepki söz konusu.

Lindsey Graham'den tepki çeken sözler

Dünyadan İsrail'e tepki yağarken ABD'deki bazı siyasetçilerden gelen açıklamalar, Nazi Almanyası'nı aratmıyor. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, İsrail'in Gazze'de nükleer silah kullanmaya bile hakkının olduğunu söyledi.

"Gereken her ne ise yapmaya hakları var"

"Meet the Press" isimli programa katılarak dehşet verici düşüncelerini açıklayan ABD'li senatör, "İkinci Dünya Savaşı'nı sonlandırmak için Nagazaki ile Hiroşima'ya atom bombası atmıştık. Bu karar son derece yerindeydi, doğruydu. Şimdi İsrail'in de bir Yahudi devleti olarak o zorlu coğrafyada varlığını sürdürmeye çalıştığını görüyorsunuz. Yani gereken her ne ise yapmaya hakları var." dedi.

İsrail'in bu savaşı kaybetme lüksünün olmadığını savunan Graham, "En doğrusu, onlara gereken bombaları vermek ve işin hızlıca bitirilmesini sağlamak olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)