Bakan Özer: 26 milyon ders kitabı dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem şehirlerindeki öğrencilere şimdiye dek 200 bin kırtasiye seti ulaştırıldığını, 26 milyon ders kitabıyla yardımcı kaynağın da tekrar basılarak dağıtımının başlatıldığını kaydetti.

EĞİTİM 05.03.2023, 12:37 07.03.2023, 10:16
Bakan Özer: 26 milyon ders kitabı dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yapmış olduğu yazılı paylaşımda, "bütün şartlar altında eğitime devam" yaklaşımıyla deprem bölgesindeki bütün kademelerdeki çocuklara ihtiyaçları doğrultusunda çadırlar, prefabrik sınıflar ve hastanelerde eğitim ortamı oluşturduklarını söyledi.

Ders kitapları etkileşimli hale getiriliyor

200 bin kırtasiye setimizi çocuklara ulaştırdık

Özer yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Şimdiye dek 200 bin kırtasiye setimizi depremden etkilenen şehirlerdeki çocuklarımıza ulaştırdık. Öncelikli olarak sınava hazırlanan çocuklarımız için 11,5 milyon adet ders kitabıyla yardımcı kaynağı tekrar basarak gönderdik. Eğitim öğretimin başlamış olduğu Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis'te de öğrencilerimizin yardımcı kaynak ve kitap ihtiyacını karşılamış olduk. Diğer şehirlerimizde de okullar açıldığında her çocuğumuzun sırasının üzerinde kitapları bulunacak. toplamda 26 milyon ders kitabıyla yardımcı kaynağı evlatlarımıza teslim etmiş olacağız."

Bakan Özer, çocuklarının ihtiyaçları için gece gündüz çalışan bakanlık personeliyle öğretmenlere şükranlarını iletti.

Bin 476 noktayla Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitim sürdürülüyor

Bununla beraber depremden etkilenen 10 şehirde hastane sınıfı, konteyner sınıf ve prefabrik okulların da arasında olduğu Bin 476 noktayla Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki okullarda eğitim devam ediyor.

Bu süreçte öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kırtasiye setleriyle kitaplar MEB tarafından bölgeye ulaştırılıyor.

Yorumlar (0)