50 bin öğrenci ilk defa sinemada film izledi

"Gezen Sinema Tırı", Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 6 şehri ziyaret edip 50 bin çocuğu ilk defa sinema ile buluşturdu.

EĞİTİM 15.11.2019, 10:00
50 bin öğrenci ilk defa sinemada film izledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği ortaklığında özel olarak üretilen "Gezen Sinema Tırı" yaşadığı il ve ilçelerde sinema olmayan çocuklara ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor.

Ankara'dan 18 Eylül'de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından uğurlanan tır; Ağrı, Van, Muş ve Bingöl'den sonra Siirt'e vardı.

Teknik ekipman ve iklimlendirme olanağına sahip 81 koltuk kapasiteli tırda, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sinema salonu bulunmayan illerde ve ilçelerde temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerine film gösterimleri düzenleniyor. İki ayda toplam altı ilde 50 bin çocuğa sinema kültürü aşılandı.

"Gezen Sinema Tırı", yıl sonuna kadar Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta binlerce çocuğa sinema kültürü aşılamak için yoluna devam edecek. 

"Keşke bütün çocuklara bu mutluluğu verebilmiş olsak"

Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği yetkilisi ve "Gezen Sinema Tırı" sorumlusu Harun Erkubilay, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine bulunduğu açıklamada, projenin bu dönem Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 12 kenti kapsadığını aktardı.

Erkubilay, gittikleri her yerde çocukların yoğun ilgisi ile karşılandıklarını ve çocukların yüzündeki o mutluluğu asla unutamayacaklarını belirtti. 

Bu olanağı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili şehirlerin yetkililerine teşekkür eden Erkubilay, ilk kez sinema ile tanışan öğrencilerin kendilerinden bir günden daha fazla kalmalarını istediklerini söyledi. Erkubilay, bir günden daha fazla kalmak için imkanlarının olmadığını aktardı ve şöyle dedi: "Keşke bütün çocuklara mutluluğu verebilmiş olsak. Çocukların yüzündeki o mutluluk görmek yaptığımız işin güzelliğini ortaya çıkartıyor." 

Projenin hedefi: 75 bin çocuk

Harun Erkubilay, bölgelerin önemine işaret ederek yıllardır acı çeken bölge çocuklarının yüzünü güldürebilmenin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Projenin hedefi 75 bin çocuğa ulaşmak ve proje tamamlandığında yaklaşık 85 bin çocuğa ulaşılacağı tahmin ediliyor. 

"İlk kez sinemaya geliyorum"

Siirt Sancaklar Ortaokulu öğrencilerinden olan Nisa Nur Batur, ilk defa sinema izlemenin sevincini yaşadığını paylaşırken ilk kez sinema ile buluştuğunu ve Türkiye'de artık terör olayları olmasını istemediğini söyledi. Ayrıca Batur, çocukluğunu yaşamak istediğini ve böyle etkinliklerin devam etmesini istediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)