2022 üniversite kayıt tarihleri! Kayıtlar nasıl yapılır? Gerekli belgeler

2022 üniversite kayıt tarihleri ile ilgili doğru bilgileri öğrenmek isteyen adaylar, internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Üniversite e-kayıt nasıl yapılır, zorunlu mu? Üniversite kayıtları için gerekli belgeler nelerdir? Detaylar haberde...

EĞİTİM 21.08.2022, 12:36 22.08.2022, 11:55 Hakan Öksüz
2022 üniversite kayıt tarihleri! Kayıtlar nasıl yapılır? Gerekli belgeler

Üniversite kayıtları ile ilgili araştırma yapan milyonlarca öğrenci ve veli, üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? sorusunun yanıtını arıyor. 18 ve 19 Haziran'da iki oturum şeklinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları, 18 Temmuz'da duyuruldu. 25 Temmuz ile 5 Ağustos arasında tercihlerini yapan milyonlarca öğrenci, sonuçları beklemeye koyuldu. 2022 YKS yerleştirme sonuçları 15 Ağustos'ta açıklandı. Sonuçların ardından 2022 üniversite kayıt tarihleri ile ilgili sorular gündeme geldi. Üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusunun yanıtı aranmaya başlandı. 

Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

Peki üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite kayıtları, 22 Ağustos'ta başlıyor. 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan üniversite kayıtları, 26 Ağustos tarihinde sona erecek. Yani üniversite kayıtları, 22-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek.

Üniversite kayıtları nasıl yapılır?

Tercih işlemlerini yapan ve sonuçları öğrenen öğrenciler, üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusunun cevabını arıyor. Üniversiteler tarafından talep edilen belgeleri toplayan öğrenciler, duyurulan tarihlerde okula giderek asıl kayıt yaptıracak. Adaylar, üniversite kayıtlarını posta yoluyla gerçekleştiremeyecek. Öğrencilerin, yerleştiği üniversiteye bizzat giderek belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırması gerekiyor.

Üniversite e-kayıt nasıl yapılır, zorunlu mu?

Bu aşamada üniversite e-kayıt nasıl yapılır? sorusu da merak ediliyor. Üniversite e-kayıtları 22-24 Ağustos tarihlerinde e-Devlet kapısı üzerinden üniversite e-kayıt sayfasına giderek yapılabilecek. Peki üniversite e-kayıt zorunlu mu? Açılımı elektronik kayıt olan e-kayıt zorunlu değildir. E-kayıt yaptırmayan öğrenciler, yerleştiği okula giderek kaydını yaptırabilecek.

Üniversite kayıtları için gerekli belgeler

Yerleştirme sonuçlarını öğrenen adaylar, üniversite kayıtları için gerekli belgeler ile ilgili araştırma yapılıyor. ÖSYM, üniversitelere kayıtları için gerekli belgeleri duyurdu. Üniversite kayıtları için gerekli belgeler şunlardır;

  • Mezun olunan okuldan alınan diploma (aslı ya da örneği) veya mezuniyet belgesi,
  • Mezun olunan okul ve alanın adının yer aldığı belge (Mezun olunan alanla ilgili diplomada bilgi verilmemişse),
  • 12 adet biyometrik fotoğraf (Kayıt yaptırılacak okul farklı sayılarda isteyebilir),
  • Katkı payının ödendiğini gösteren belge,
  • Kayıt yaptırılacak üniversiteler tarafından talep edilecek ek belgeler.
Yorumlar (0)