YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Kayıtlar ne zaman?

YKS tercih sonuçları, milyonlarca öğrenci tarafından heyecanla bekleniyor. Peki YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Nereden duyurulacak? Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Detaylar haberde...

EĞİTİM 11.08.2022, 17:32 21.08.2022, 17:40 Hakan Öksüz
YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Kayıtlar ne zaman?

Üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen 3 milyon 234 bin 409 öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 18-19 Haziran tarihlerinde iki oturum şeklinde gerçekleştirilmişti. 18 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran'da ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yapılmıştı. 18 Temmuz'da açıklanan sınav sonuçlarının ardından 19 Temmuz'da tercih kılavuzu öğrencilerin erişimine açılmıştı. Tercihler 27 Temmuz ile 5 Ağustos arasında yapıldı, öğrenciler YKS tercih sonuçları ile ilgili duyuruları beklemeye başladı. 

YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? 

Peki YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? Milyonlarca öğrencinin beklediği heyecanlı süreç ne zaman sona erecek? Konuya ilişkin ÖSYM'den net bir duyuru paylaşılmadı. Yayımlanan tercih kılavuzunda üniversite kayıt tarihlerinin yapılacağı tarihlerin 22-26 Ağustos 2022 olduğu kaydedildi. Dolayısıyla YKS tercih sonuçları ile ilgili duyurunun en geç Ağustos ayının üçüncü haftasında yapılması bekleniyor.

YKS tercih sonuçları nereden duyurulacak?

Heyecanlı bekleyişlerine devam eden öğrenciler ve veliler, YKS tercih sonuçları nereden duyurulacak? sorusunu cevabını arıyor. YKS tercih sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak. Bunun dışında başka bir platform üzerinden bildirim gönderilmeyecek. 

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

Peki üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Üniversite kayıtları, 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. İstenen belgeleri toplayan adaylar, üniversiteye giderek başvurusunu tamamlayacak. Bir üniversite bölümünü kazanan ancak tek ders sınavını geçemeyen ya da ortaöğretimden mezun olamayanlar için geçici kayıt yapılacak. Bu kişilere 30 Aralık 2022'ye kadar süre verilecek. Söz konusu tarihe kadar mezun olduklarına dair belge sunan öğrenciler, asıl kayıt hakkı elde edecek.

Yorumlar (0)