Yunanistan'da sığınmacılar maske üretiyor!

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria Kampı'nda kalan sığınmacılar, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı maske üretmeye başladı.

DÜNYA 15.03.2020, 17:11
Yunanistan'da sığınmacılar maske üretiyor!

Yunanistan çağında maske stoklarının tükenmesi sonrasında "Stand By Me" adlı sivil toplum kuruluşu (STK) önderliğinde harekete geçen sığınmacılar, her gün yaklaşık 100 maske üretmeyi amaçlıyor.

Moria Kampı yakınlarındaki Stand By Me'ye ait bir merkezde başlatılan maske üretimi için her gün gruplar halinde çok sayıda sığınmacı çalışıyor.

"Virüs, din, dil, ırk gözetmiyor"

Söz konusu STK'den sorumlu Mihalis Ayvaliotis, virüsün ilk Yunanistan'da duyulmaya başladığı günden sonra Midilli Adası'na ve burada yaşayanlara nasıl yardımcı olacağımızı düşünmeye başladıklarını aktararak, "Arapça, Farsça, Fransızca olarak sığınmacıları virüs konusunda bilgilendirdik. Daha sonra tıp fakültesi 3. sınıftaki bir gönüllüyle Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) sayfasından maske üretimi hakkında bilgi edinip, harekete geçtik. Şimdi hem sığınmacılar hem de Yunanlar için maske üretiyoruz. Virüs, din, dil, ırk gözetmiyor" ifadelerini kullandı.

Kampa sıçramasından korkuluyor

Adada yer alan Plomari kasabasındaki bir süpermarkette çalışan Yunan vatandaşı 40 yaşındaki bir kadında Covid-19 tespit edilmesi sonrasında, virüsün hijyen koşullarının oldukça yetersiz olduğu her fırsatta dile getirilen Moria Kampı'na sıçramasından endişe ediliyor.

25 bin civarında sığınmacının kaldığı 3 bin kişilik kapasiteli Moria Kampı'nda virüsle mücadeleye ilişkin önlemlerin uygulanmasının neredeyse imkanı yok.

Atık su birikintileri ve büyük kitleler halindeki çöp yığınlarının bulunduğu kampın bazı noktalarında, 1300 kişi için sadece bir musluk var.

Yorumlar (0)