Yolda kalan her bir araca 2 bin avro ödenecek

Yunanistan'ı da etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle yollarda mahsur kalan araçları kurtarma çalışmaları sürüyor. Başbakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 1.800 aracın mahsur durumda olduğu Attiki otobanını işleten şirket ile iletişime geçildiğini bildirilerek şirketin mahsur kalan araç başına 2.000 avro (30.600 TL) ödenmesi isteğini kabul ettiği belirtildi.

DÜNYA 25.01.2022, 21:07 26.01.2022, 17:26
Yolda kalan her bir araca 2 bin avro ödenecek

Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanı Hristos Stilyanidis, gerçekleştirdiği açıklamada, "Dün bütün gece, sivil savunma, asker, itfaiye, polis ekipleri ve gönüllülerin gayretiyle Attiki otobanında mahsur kalan yaklaşık olarak 3.500 yurttaşımızı ve 1800 aracı çok zor koşullar altında kademeli bir şekilde kurtardık." sözlerini sarf etti.

İtfaiye, asker ve polis ekiplerinin gece mahsur kalanlara yiyecek, battaniye ve su dağıttığını kaydeden Stilyanidis, "Bu gayret, mahsur kalan bütün yurttaşlarımızın ve sürücülerin kurtarılması amacıyla bugün de sürüyor." dedi.

Stilyanidis, olumsuz hava şartları sebebiyle hem özel sektör hem de kamu sektörü için ilan edilen ve bugün itibarıyla geçerli olan iznin, başkentin de aralarında bulunduğu Kiklad Adaları, Girit, Oniki Adalar ve Attiki bölgesinde yarın da geçerli olacağını kaydetti.

Araç başına 2.000 avro ödenecek

Başbakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada da Başbakan Kiryakos Miçotakis'in, bini aşkın aracın mahsur durumda olduğu Attiki otobanını işleten şirket ile iletişime geçtiği bildirilerek şirketin mahsur kalan araç başına 2.000 avro ödenmesi isteğini kabul ettiği belirtildi.

Dünden bu yana Yunanistan genelinde etkisini gösteren kötü hava şartları ve kuvvetli kar yağışı sebebiyle eğitim, ulaşım ve çoğu kamu hizmetinde aksamalar yaşanmıştı.

Birçok yerde dün yaşanan elektrik kesintisi bugün de sürüyor.















Yorumlar (0)