"Yahudilerin gözü paradan başka şey görmez"

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimleri kapsamında gittiği Florida'da İsrail'e yönelik eleştirileri tiye alarak, Sizler acımasız katillersiniz. Hiç de iyi insanlar değilsiniz. Ama bana oy vermek zorundasınız. Yahudilerin gözü paradan başka şey görmez." dedi.

DÜNYA 10.12.2019, 13:29
"Yahudilerin gözü paradan başka şey görmez"

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 yılında yapılacak başkanlık seçimleri için mitinglere başladı. Trump, seçim için önemli eyaletlerden biri olan Florida'da ilginç bir konuşma yaptı. 

Trump, İsrail Amerikan Konseyi Zirvesi'ne katıldı. Yahudi Amerikalılara seslenen Trump, burada İsrail'e yönelik eleştirileri tiye aldı.

ABD Başkanı, İsrail'in en yakın dostu olduğunu vurgulayarak, "Sizi çok iyi biliyorum. Sizler acımasız katillersiniz. Hiç de iyi insanlar değilsiniz. Ama bana oy vermek zorundasınız. Başka seçeneğiniz yok. Pocahontas (Elizabeth Warren) için oy kullanmayacaksınız, size söyleyebilirim. Servet vergisine oy verecek değilsiniz. Benden hoşlanmasanız bile ki bazılarınız hoşlanmıyor. Bazılarınız aslında benim de hiç hoşuma gitmiyor. Yine de benim en büyük destekçilerim olacaksınız, çünkü onlar kazanırlarsa 15 dakika içinde işsiz kalacaksınız. Bu yüzden buna çok zaman harcamak zorunda değilim." açıklamalarında bulundu.

Demokrat Parti'ye oy vermelerini eleştirdi

Trump'ın bu açıklamaları salonda bulunanları güldürdü. "Yahudilerin gözü paradan başka şey görmez" diyen Trump, Yahudilerin genel olarak Demokrat Parti'ye oy vermelerine tepki gösterdi. 

Birçok Yahudi grubu tarafından Trump'ın bu ifadelerine tepki gösterildi. Amerikan Yahudi Komitesi, Trump'a hitabetini değiştirmesi hususunda çağrı yaptı. 

"Mayın istilasına uğramış yoldan uzak duralım"

Komite, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli Başkan, İsrail’e olan değişmez desteğinizi takdir ettiğimizden, kesinlikle Amerika’daki Yahudi seçmenlere hitap etmenin, Florida’da yaptığınız para referanslı asırlık ve çirkin klişeleri beslemekten daha iyi bir yolu olmalı. Mayın istilasına uğramış yoldan uzak duralım." ifadelerine yer verdi.

Amerikan Musevi Demokratik Konseyi Genel Müdürü Halie Soifer, Trump'ın açıklamalarını "son derece saldırgan" ve "anti-semitik" olarak değerlendirdi.
 

Yorumlar (0)