Dinî özgürlüklerin de teminatı...

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerinde terör örgütlerinin tahrip ettiği cami ve kiliselerin temizlenmesi, onarılması ve güvenliklerinin sağlanmasından sonra yeniden ibadete açılmasıyla ilgili görüntüleri paylaştı.

GÜNDEM 10.12.2019, 13:25

Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerinde terör örgütlerinin tahrip ettiği cami ve kiliselerde ibadetler sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından, "Kahraman Mehmetçik tüm inanç ve değerlere saygılıdır, özgürlüklerin teminatıdır." başlıklı paylaşım yapıldı.

Videoda görüntülerine yer verilen Suriyeliler, cami ve kiliselerde yeniden ibadet edebilmenin mutluluğunu paylaşıyor.

Cuma huzuru

Tel Abyad İman Camisi'nde cuma namazı kılınması ve mevlit okunmasına ilişkin anların da yer aldığı görüntülerde, Mehmetçik cami cemaatine gül suyu, lokum ve çikolata ikramında bulunuyor.

Cuma namazından çıkan Suriyeli bir kişi eve gideceğini söyleyerek, "Türk, Kürt, Arap, hepimiz Müslümanız. Biz hepimiz Müslümanız, milletin evlerine dönmesini istiyoruz." diyor.

Paylaşılan görüntülerde Suriyeli Müslümanlarla Türk askerinin diyalogları, samimiyetleri ve Suriyelilerin Türk askerine olan sevgileri göze çarpıyor.

Suriyeli Hristiyanlar sevinçli

Bölücü terör örgütü PKK/YPG işgalinden kurtarılan Tel Abyad Ermeni Ortodoks, Rasulayn Süryani Ortodoks ve Siral Katolik kiliselerinin ibadete açılış görüntülerinin de yer aldığı videoda, Suriyeli Ortodoks bir kadın ve minik kızı, "Gerçekten çok memnunuz ve sevinçliyiz. Buraya geldik, pazar ayinimizi yaptık. Tanrı'ya şükür hiçbir problem yok, rahatız." diyor.

Yorumlar (0)