Vegan beslenme savunucusu fenomen açlıktan öldü

Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova, Güneydoğu Asya seyahatinde sadece egzotik meyve diyetiyle beslendi. Samsonova’nın diyet sonucu açlıktan öldüğü belirtildi.

DÜNYA 01.08.2023, 11:14 Şeyda Gül
Vegan beslenme savunucusu fenomen açlıktan öldü

Rus vatandaşı 39 yaşındaki Zhanna Samsonova’nın 21 Temmuz'da açlıktan yaşamını yitirdiği duyuruldu. Yakınlarından yapılan açıklamada, vegan beslenme destekçisi Samsonova'nın Güneydoğu Asya turu sırasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

Samsonova’nın sosyal medya fenomeni olduğu öğrenildi

Sosyal medya platformlarında Zhanna D'Art" olarak da tanınan Zhanna Samsonova, hesaplarında vegan beslenmeyi teşvik ederek milyonlarca izleyiciye ulaşıyordu.  

Samsonova'nın vefatına ilişkin bir arkadaşı basına verdiği demeçte, Sri Lanka gezisindeyken oldukça bitkin görünen Samsonova'nın tedavi görmesi için evine gönderildiğini ancak kendisinin tekrar geldiğini söyledi.

Tedavi olmaya ikna edemedim

Samsonova'nın üst katında oturduğunu ifade eden arkadaşı, “Her gün sabahları onun cansız bedenini bulmaktan korkuyordum. Onu tedavi olmaya ikna ettim ama başaramadı” ifadelerini kullandı.

Tamamen çiğ vegan bir diyet uyguluyordu

Son dört yıldır tamamen çiğ vegan bir diyet uyguladığı öğrenilen Samsonova'nın pişirilmeyen otla yapılan yemeklere ağırlık verdiği belirtildi. Bunun yanı sıra Samsonova, sadece ayçiçeği çekirdeği filizleri ve meyve ile besleniyordu.

Samsonova'nın bir diğer arkadaşı ise, kendisinin son 7 yıl boyunca yalnızca bölgede yetişen jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiğini aktardı.

Yorumlar (0)