İran'da aşırı sıcaklar dolayısıyla 2 gün resmi tatil ilan edildi

İran'daki bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının 51 dereceye kadar çıkması tahmin edilirken hükümet, 2 Ağustos Çarşamba ile 3 Ağustos Perşembe gününü resmi tatil ilan etti.

DÜNYA 01.08.2023, 11:35 02.08.2023, 09:17
İran'da aşırı sıcaklar dolayısıyla 2 gün resmi tatil ilan edildi

İran'da aşırı sıcaklar nedeni ile 2-3 Ağustos tarihlerinde ülke genelindeki bütün kurumların tatil edilmesine ilişkin karar alındı. Ülkenin güneybatısı ile bazı kentlerindeyse hava sıcaklığının 51 dereceye yükselmesi öngörülüyor.

Çarşamba ve perşembe günü tatil olacak

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadori Cehromi, "Bugünlerde eşi benzeri görülmemiş sıcaklar nedeni ile vatandaşların sağlığını korumak için Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde çarşamba ve perşembe günleri tatil ilan edilmesi önerisi Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Sıcaklıklar 51 dereceye çıkacak!

Son günlerde aşırı sıcak havanın etkisi altına aldığı İran'da yarın ülkenin güneybatısındaki bazı şehirlerde hava sıcaklığının 51 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor. Başkent Tahran'da da sıcaklıkların 40 dereceye yükselmesi bekleniyor.

Bakan, vatandaşlara çağrı yapmıştı

Hükümete çağrı yapan İran Sağlık Bakanı Behram Eynullahi, hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkacağını ve söz konusu bölgelerin hafta sonu tatil ilan edilmesini teklif etmişti.

Yorumlar (0)