Ukrayna’daki Türkler, canlarını zor kurtardı 

Ukrayna’daki Türk vatandaşları, Rusya’nın saldırılarından korunmak için sığınaklara akın etti. Sinan Bayraklı isimli bir vatandaş, o anlara ait videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. 

DÜNYA 24.02.2022, 13:16 25.02.2022, 09:12
Ukrayna’daki Türkler, canlarını zor kurtardı 

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı başlatmasıyla birlikte sivil halkın üstüne bombalar yağdırıldı. Halk, benzin alıp şehri terk edenler ve market alışverişi yapıp sığınaklara yerleşenler olarak ikiye ayrıldı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Türk vatandaşlara yönelik “Ukrayna’yı terk edin.” uyarıları sonrasında ülkede kalmaya devam edenler ise sığınakların yolunu tuttu. 

“Komşularımızla sığınağa indik” 

Odessa şehrinde yaşayan Türklerden Sinan Bayraklı, Ukraynalı ve Türk komşularıyla birlikte sığınaklara indikleri anları sosyal medya hesabından paylaştı. Bayraklı, yaşananlarla ilgili şunları aktardı: “Komşularımızla birlikte sığınaklara iniyoruz. Şu anda güvenli bir yerdeyiz. Gece boyunca uyumadık. Putin’in yaptığı konuşmadan sonra Odessa’da art arda patlama sesleri duyuldu. Çocuklar panik halindeydi. Şehirden çıkmak için plan yapıyoruz. Şu anda sokağa çıkıp bir yere gitmeye çalışmıyoruz çünkü bunun güvenli olmayacağının farkındayız.” 



“Uyuyan insanlara bomba yağdırdılar” 

“Uyuyan insanların üzerine haince bomba attılar. Türk Konsolosluğu’ndan haber bekliyoruz. Şu anda panik ve korku hakim. Küçük bir alana kısılı kaldık. Umarım ikinci bir saldırı olmaz. Allah kimseye bu felaketi yaşatmasın.” 

Yorumlar (0)