Kılıçdaroğlu: “Türkiye, kendi güvenliği için Montrö’ye sadık kalmalı”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Rusya’nın Ukrayna operasyonunu değerlendirdi. Türkiye’nin bu savaşta Montrö’ye sadık kalması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bu gerginlikten etkileneceğini dile getirdi. 

SİYASET 24.02.2022, 12:50 24.02.2022, 18:06
Kılıçdaroğlu: “Türkiye, kendi güvenliği için Montrö’ye sadık kalmalı”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği harekat hakkında Denizli’de açıklamalarda bulundu. Toplantıya bir müddet geç gelen Kılıçdaroğlu, şunları aktardı: “Biraz geç kaldım özür dilerim ancak Ukrayna-Rusya arasındaki gelişmeler ile Avrupa’da yaşananların ülkemizi yakından etkileyeceğini bildiğim için bazı görüşmeler yapmam gerekti. Bölgemizde olağanüstü gelişmeler var. Ben de bunların hepsini takip etmek zorundayım. Tarih, bana bu sorumluluğu yüklüyor. Kader birliği yaptığımız, ittifak oluşturduğumuz genel başkanlarla görüşmelerde bulundum.” 



"Putin'e 'hayır' deyin"

“TBMM derhal toplanmalıdır” 

“TBMM, Rusya-Ukrayna maddesiyle derhal toplanmalıdır çünkü tüm bu gelişmelerden ülkemiz de büyük oranda etkilenecektir. Güvenlik Zirvesi’nin ardından TBMM toplanmalıdır. Avrupa’nın göbeğinde nükleer gücü üst düzeyde olan bir ülke, nükleer gücü bulunmayan bir ülkeye giriyor ancak dünya bunu seyrediyor. Tüm bu gelişmeler karşısında görüşmeler gerçekleştirilmelidir.” 



Ankara’ya dönme kararı aldı 

CHP Lideri, Denizli’deki programını yarıda keserek Ankara’ya dönme kararı aldığını duyurdu. Kılıçdaroğlu, Ankara’da olağanüstü MYK toplantısına başkanlık edecek. 

Yorumlar (0)