Ukrayna’da benzinlikler önünde uzun kuyruklar oluştu

Rus ordusunun Ukrayna’da harekat başlatmasının ardından Ukrayna halkı, şehirlerden çıkış yapabilmek için benzinliklerin yolunu tuttu. Ülke genelindeki pek çok benzinlikte kilometrelerce kuyruk oluştu.  

DÜNYA 24.02.2022, 12:19 24.02.2022, 18:07
Ukrayna’da benzinlikler önünde uzun kuyruklar oluştu

Rus ordusunun Donbas üzerinden Ukrayna’ya girmesinin ardından ülke savaş meydanına döndü. Putin’in yalnızca Ukrayna askeri bölgelerine saldırdığını duyurmasına karşın sivil bölgeler de kana bulandı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı yüzlerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi. Bu açıklamanın ardından evlerini terk etmek isteyen sivillerin sayısında büyük oranda artış yaşandı. 



Banka ve benzinliklerde kuyruk oluştu 

Başkent Kiev başta olmak üzere şehirlerde yaşayan siviller, sabahın erken saatleriyle beraber bölgeyi terk etmek için araçlarına akın etmişlerdi. Yaşanan kanlı gelişmelerin ardından Ukrayna’da yaşayan siviller, “Evde kal!” çağrısına uymayarak tahliyeye başladı.  

Terk etmek üzere evlerinden ayrılanlar banka ve benzinliklerin yolunu tuttu. Özellikle benzinlikler önünde kilometrelerce kuyruk oluştuğu görüldü. Evinde kalmayı tercih edenler ise sabah çalan savaş sirenleriyle birlikte market ve eczanelere akın etti.  

Yorumlar (0)