Zelenskiy: Nazi Almanya’sı gibi korkakça saldırdılar

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada askeri tecrübesi olan tüm vatandaşları İçişleri Bakanlığı’na başvurması için davet etti.

GÜNDEM 24.02.2022, 13:13 24.02.2022, 17:45
Zelenskiy: Nazi Almanya’sı gibi korkakça saldırdılar

Ukrayna’da sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna’da yer alan Donbas bölgesine askeri bir operasyon başlattıklarını açıklamıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy askeri deneyimi olan tüm vatandaşların İçişleri Bakanlığına gelerek başvuruda bulunmalarını istediklerini söyledi. Zelenskiy ayrıca ülkeyi koruyan tüm savaşçılar için de kan bağışına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Askeri deneyimi olanlar İçişleri Bakanlığına çağrıldı

Ukrayna’da son dönemde yaşanan gerilim iyice arttı. Rusya’nın hareket kararı sonrası açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy şu açıklamalarda bulundu:

“Askeri deneyimi olan herkesin İçişleri Bakanlığı’na başvurmasını istiyoruz. İş insanlarımız da geleceğimiz için gerekeni yapmalı. Dükkan ve mağazalarımızın dolu olması önemli. Ülkemizi ve devletimizi savunmak için hazırlıklı olmalısınız. Ülke vatandaşları ellerindeki silahlarla vatanını korumak hazır durumda olacaklar. Bu sabah tarihe geçecek bir gün ve bütün Ukrayna vatandaşları ülkesini korumak için gerekeni yapacak.

Rusya ile olan demokratik bağları tamamen askıya aldık. Vatanımızın ve ülkemizin Rusya’ya teslim olmasına izim vermeyeceğiz. Rusya devleti Ukrayna’ya tıpkı Nazilerin 2. Dünya Savaşı’nda yaptığı gibi korkakça saldırmıştır. Rus vatandaşları ne yapacakları konusunda kararı kendileri verecekler. Buradan Rus vatandaşlarına sesleniyorum. Tepkinizi sokağa çıkarak gösterin. Rus kanalları bu durumun yayılmasını engelleyecektir. Bunların temel amacı bir ulusun yok olmasına neden olmaktır ama bunun gerçekleşmesi imkansız. Tarihi silmeniz mümkün değil.”

Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirildi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD’nin Ukrayna’yı desteklediğini vurgulayarak Rusya’nın gerçekleştirdiği operasyonu kınadı. Bide yaptığı yazılı açıklama ile Zelenskiy ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinin sona erdiğini belirtti. Rus askerlerinin usulsüz bir şekilde gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını vurgulayan Biden bugün gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Toplantısı’ndaki kınamalar da dahil olmak üzere uluslararası alanda verilecek tepkiler konusunda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i bilgilendirdiğini açıkladı. Biden yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Yaptığımız görüşmede benden dünya liderlerini Putin’in gerçekleştirdiği saldırılara karşı çıkmaya ve vatandaşlarına destek vermeye çağırmamı istedi. G7 zirvesinde bütün liderlerle görüşeceğim. ABD müttefikleri ile birlikte Rusya’ya oldukça ağır yaptırımlar uygulayacak. Ukrayna halkına ve Ukrayna’ya verdiğimiz desteği sürdüreceğiz.”

Yorumlar (0)