Titan batığında yeni gelişme: Çıkarılan enkazda insan kalıntıları bulundu

Atlantik Okyanusu'nda Titanik gemisinin enkazına düzenlenen gezide Titan denizaltısının patlaması ile 5 kişi can vermişti. Patlayan Titan’ın yüzeye çıkarılan ilk parçalarında insan kalıntıları bulundu.

DÜNYA 29.06.2023, 09:27 Hanife
Titan batığında yeni gelişme: Çıkarılan enkazda insan kalıntıları bulundu

Titan denizaltısında yeni gelişme…

Titanik enkazını görüntülemek üzere Atlantik Okyanusu'na dalan ve sebebi bilinmeyen bir şekilde patlayan Titan denizaltısından yüzeye çıkarılan ilk parçalarında insan kalıntısı bulundu.

ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, çıkarılan enkaz parçasında "varsayılan insan kalıntıları" olarak tanımlanan kalıntılar bulunduğunu ve bunların resmi bir analizinin yapılacağını duyurdu.

AA'nın haberine göre; açıklamada, kalıntıların Kanada’nın St. John's kenti kıyılarından yaklaşık 700 kilometre açıktaki bölgeden "dikkatli bir şekilde kurtarıldığı" belirtildi.

Titan’ın batmasına yönelik soruşturmayı yürüten Jason Neubauer, yeni gelişmelere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Kanıtlar, birkaç uluslararası yargı alanından müfettişlere bu trajedinin nedenine ilişkin kritik iç görüler sağlayacaktır. Titan'ın can kaybına yol açan faktörleri anlamak ve benzer bir trajedinin tekrar yaşanmamasını sağlamaya yardımcı olmak için yapılması gereken önemli miktarda iş var."

Enkazdan çıkan her şey soruşturmaya yön verecek

Çıkarılan enkaz arasında denizaltının iniş takımının ve arka kapağının bulunduğu belirtilen açıklamada, enkaz parçalarının kazanın nedeninin belirlenmesi için yürütülen soruşturmaya ışık tutacağı kaydedildi.

Henüz enkazın tamamına ulaşılmadı ve çıkarıldıktan sonra nereye götürüleceği de henüz belli değil.

Ne olmuştu?

18 Haziran’da Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate isimli şirkete ait Titan denizaltısı patlayarak batmış ve 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Titan'a ait enkazın ilk parçaları, Kanada'nın St. John's limanında toplanmaya başlanmış, vinçlerle gemiden indirilen parçaların plastik koruyucu kaplamalarla muhafaza altına alındığı görülmüştü.

Yorumlar (0)