Bu bölgelerde yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün gök gürültülü sağanak yağış beklenen bölgeleri sıraladı. İki bölge için kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Peki 29 Mayıs 2024 Çarşamba itibarıyla hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 29.05.2024, 08:20 Hakan Öksüz
Bu bölgelerde yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yurdun büyük kesiminde bugün parçalı yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Trakya, Toroslar, Orta Karadeniz, Eskişehir hariç İç Anadolu, Kars, Hakkari, Ardahan, Artvin, Kastamonu, Trabzon'un denizden uzak bölgeleri ve Rize'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Güneyden esecek kuvvetli rüzgara dikkat!

Rüzgar çoğunlukla güneyli yönlerden, zaman zaman orta kuvvette esecek. Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu'da ise rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Güneyli yönlerden esecek rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Yurt genelinde beklenen hava sıcaklığı değerleri

Peki 29 Mayıs 2024 Çarşamba itibarıyla hava durumu nasıl olacak? Yurdun iç kesimleri ile batısında sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Doğu bölgelerde ise hava sıcaklıkları, mevsim normallerini aşacak.

Hava sıcaklığı İstanbul'da ortalama 24, Ankara'da 23, İzmir'de 27, Antalya'da 25, Hatay'da 27, Sivas'ta 23, Trabzon'da 21, Iğdır'da 31 ve Hakkari'de 24 derece olacak.

Yorumlar (0)