ABD'de F-35 uçağının düştüğü duyuruldu

ABD'nin New Mexico eyaletinde, Albuquerque Havalimanı yakınlarında bir askerin uçağın düştüğü ve uçağın muhtemelen F-35 olduğu kaydedildi.

DÜNYA 29.05.2024, 01:59 29.05.2024, 01:59 Şeyda Gül
ABD'de F-35 uçağının düştüğü duyuruldu

Albuquerque Havalimanı sözcüsü Diana Lopez, yaptığı açıklamada havalimanının güney tarafına askeri bir uçak düştünü ifade etti. Uçakta tek başına bulunan pilotun tedavi gördüğünü bildiren sözcü Lopez, kazayla ilgili soruşturmayı yakındaki Kirtland Hava Kuvvetleri Üssü'nün yürüttüğünü duyurdu. Ancak yetkililerden uçağın hangi tip olduğuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Uçağın tipi F-35 gibi görünüyor

CNN Türk'te Yunus Paksoy'un aktardığı haberde, ABD’nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque şehrinde askeri bir uçağın kaza yaptığı ifade edildi. Pilotun bilincinin açık olduğu ve hastaneye götürüldüğü kaydedile haberde, “Kirtland Askeri Hava Üssü kazayı doğruladı. Uçak tipi resmen doğrulanmadı ancak F-35 gibi görünüyor” ifadelerine yer verildi.

Havalimanında uçuşlara başlandığı açıklandı

Bölgeden gelen haberde, uçağın kalkış sırasında düşen bir F-35 savaş uçağı olduğu söyleniyor. Daily Mail'in aktardığı haberde ise havalimanının kısa bir süre sonra uçuşlara yeniden başladığı bilgisine yer verildi.

Yorumlar (0)