Suudi Arabistan, Yemen'de 80 Husi öldürdü

Suudi Arabistan koordinesindeki koalisyon, 80 Husinin Yemen'de öldürüldüğünü açıkladı. Husiler ise "koalisyona bağlı paralı askerlerin, esir tuttukları 10 Husi’yi infaz ettiğini" iddia etti.

DÜNYA 15.11.2021, 09:43 16.11.2021, 09:19
Suudi Arabistan, Yemen'de 80 Husi öldürdü

Koalisyon güçlerinden gelen açıklamada, Marib vilayetindeki El-Cevf, El-Beyda ve Sirva bölgelerinde Husilerin ve onların araçlarının hedef alındığı aktarıldı.

“80 Husi öldürüldü”

Suudi Arabistan koordinesinde operasyon düzenleyen koalisyon güçleri, son 24 saat içinde Yemen'in farklı yerlerinde 80 Husi milisin öldürüldüğünü açıklarken, Husiler ise mensuplarından 10 kişinin koalisyon tarafından infaz edildiğini öne sürerek Suudi Arabistan’ı öncülüğündeki koalisyonu suçladı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan gelen açıklamada, son 24 saat içinde yapılan operasyonlar sonucunda 80 "terörist unsurun" etkisiz hale getirildiği açıklanırken, 19 askeri aracın ise imha edildiği belirtildi.

Konuya ilişkin olarak Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Birleşmiş Milletler’i ve kuruluşlarını, bu infazları soruşturma konusunda ciddi adımlar atmaya ve bütün mahkumların haklarının korunması adına uygun tedbirleri almaya davet etti.

Koalisyon güçlerinden suçlamayla ilgili şu ana kadar bir açıklama gelmedi.

2014’ün Eylül ayından beri Yemen’deki Husiler, başkent Sana ve birkaç bölgenin kontrolünü elinde tutuyor. Suudi Arabistan koordinesindeki koalisyon güçleri ise 2015’in Mart ayından beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar (0)